De prin lume adunate

#halloween #masti #teatru #masca

Week-end de Halloween cu masti la Teatrul Masca

Acest week- end va fi unul plin de actiune si buna dispozitie la Teatrul Masca din capitala. Masti europene si petreceri de Halloween sunt ingredientele perfecte pentru un week-end la teatru.

Duminica, 1 noiembrie, de la ora 11.00 esti invitat sa urmaresti un spectacol de iluzionsim cu ocazia sarbatorii de Halloween. Robertino si asistenta sa Claudia ii vor incanta pe cei mici cu un inedit spectacol de magie.

"Cunoscuta de-a lungul miilor de ani sub diverse denumir, Ziua Pomona, Festivalul de la Samhain sau Sarbatoarea tuturor sfintilor, Halloween a fost mereu o sarbatoare populara printre adulti care in ultimul timp a devenit din ce in ce mai asteptata de copii. Pentru acestia din urma Teatrul Masca a pregatit duminica un spectacol plin de farmec, o clipa de magie pe care merita s-o traiti alaturi de cei mici", declara Mihai Malaimare , directorul Teatrului Masca.

Lumea florilor este un spectacol interactiv, unde copiii vor fi surprinsi si fascinati de aparitia si disparitia personajelor, a porumbeilor sau de maiestria magicianului de a manipula diferite obiecte. Cei mici si cei mari deopotriva vor fi acaparati de minunata lume a iluzionismului si a stilurilor ce realizeaza aceasta frumoasa arta de spectacol.

Masti europene…la Masca in acest weekend

Vineri, 30 octombrie , si sambata, 31 octombrie, de la ora 20.00, Teatrul Masca va invita la spectacolul Mimes in cadrul celei de-a V-a editii a Festivalului Masti europene la Masca.

Anul acesta invitatul Teatrului Masca este Milan Sladek din Slovacia, mim cu reputatie internationala, prezent in cei peste 50 de ani de cariera pe marile scene ale lumii, dezvoltand arta pantomimei cum putini au mai facut-o. Milan Sladek este un om de teatru complet: actor, scenarist, regizor, profesor, scenograf. Biografia sa artistica este definita de o nevoie continua de a depasi granitele teatrului clasic precum si propriile realizari.

"Va asteptam si la aceasta editie a festivalului cu un spectacol de exceptie! Imaginile inchipuite de marele Milan Sladek sunt un omagiu adus pantomimei, o oda tacuta inchinata celei mai vechi si eficiente forme de comunicare a omenirii", declara Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.

Festivalul "Masti europene…la Masca" a fost lansat in 2005, la initiativa lui Mihai Malaimare si are ca scop familiarizarea publicului din Romania cu un stil teatral aparte, foarte putin practicat in Romania, acela al teatrului de miscare, gest, pantomima, expresie corporala. Primele patru editii s-au bucurat de participarea lui Josef Szajna (Polonia), Jango Edwards (Olanda), Nola Rae (Anglia) si Claire Heggen (Franta).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea