De prin lume adunate

#evenimente #teatru #premiera

Visul unei nopti de vara, intr-o noua interpretare, la Sala Rapsodia

Spiridusii si indragostitii se joaca pe aceeasi scena, pe 16 februarie, la ora 19:00, la Sala Rapsodia. Premiera spectacolului "Visul unei nopti de vara", in regia lui Cristian Toma, realizata intr-o interpretare moderna dupa piesa omonima a lui William Shakespeare va avea loc marti, 16 februarie, de la ora 19:00, la Sala Rapsodia din capitala.

Din distributia fanteziei lui Shakeaspeare fac parte tinerii actori: Mihai Capatana, Silviu Dumitrache, Andrei Vasilescu, Catalin Asanache, Cristian Dumitru, Stefania Dumitru, Cristian Dionisie, Alin Popa, Gabriel Sandu, Marius Ursu, Oana Ionescu, Laura Manea, Diana Margulescu, Ovidiu Usvat, Roxana Condurache, Razvan Timingeriu, Bogdan Finariu, Maria Dodoc, Emilia Manea, Raluca Grumazescu. Ilustratia muzicala a piesei este asigurata live de catre trupa La Strada.

Compusa cel mai probabil intre 1595 si 1596, Visul unei nopti de vara este una dintre primele comedii ale lui Shakespeare. Intitulata si "comedia dragostei", piesa transpune expresiile unora dintre temele frecvent folosite in opera dramaturgului englez si anume: intriga in iubire, visul versus realitate , imaginatia si creativitatea.

Comedia prezinta aventurile a patru tineri indragostiti din Atena si ale unui grup de actori amatori, intr-o padure locuita de spiridusi . Cuplurile de indragostiti, Lysander si Hermia, Demetrius si Helena, devin victime ale unor intrigi tesute de duhurile padurii, spiridusi si zane. Urzelile acestora si in special ale spiridusului Puck duc la dese schimbari de stare si de sentimente ale personajelor care trec foarte repede de la iubire la ura si de la prietenie la gelozie.

Toate acestea creeaza situatii inedite si foarte comice in care se vor afla nu numai tinerii indragostiti, dar si grupul de actori amatori care repeta o piesa ce urmeaza a fi jucata in cadrul ceremoniei nuntii lui Tezeu , ducele Atenei si a Hippolytei, regina amazoanelor. Daca Visul unei Nopti de Vara ar trebui caracterizata, printr-un singur mesaj, acela ar fi "o lume condusa de imaginatia creativa care leaga supranaturalul de natural, spiridusii de pamanteni, fantezia si umorul de dragoste si casatorie".

Visul pe care-l poti trai la Rapsodia dureaza doua ore, iar pretul unui bilet intreg, la premiera, este de 37 de lei. Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Salii Rapsodia si la Punctul Informatic Cultural din statia de metrou Unirii 1. Program zilnic intre 11:00 si 18:00. Relatii si rezervari la telefon: 021.311.34.84; 0764.725.344.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului