De prin lume adunate

#step #dans #pantomima #dan puric #spectacol #teatru

''Vis'' - one man show cu Dan Puric

Un one man show al unui maestru al pantomimei si al expresivitatii corporale. Totul explodeaza la Dan Puric. Privirea sa, bucuria de a trai, viziunea poetica, talentul sau de actor, de regizor, de coregraf. Creatiile lui constituie chintesenta paradoxurilor si incoerentelor naturii umane.

Intr-o lume ce isi inhiba reactiile emotionale in public sau mimeaza reactii contrare, spectacolul lui Dan Puric a adus emotia proaspata, tulburatoare a artistului care, dezbracat de haina cliseelor textului, ne-a daruit inima lui.

Construit dintr-o serie de imagini gestuale, dans, expresivitate la maximum, "VIS"-ul are meritul de a surprinde publicul, de a-l incita. Tablourile dansante ale lui Dan Puric se cer descifrate, dincolo de tutela cuvantului. E un risc asumat de creator. Vom intelege mesajulul actorului? Poate, nu de fiecare data. E riscul acestui gen de spectacol, tocmai din cauza ambiguitatii unui asemenea limbaj.

Asadar, de la umor la poezie - prin intermediul pantomimei, al comediei mute, al dansului si al stepului. Un spectacol de gest si stitudine, pe care-l prefatam chiar cu vorbele mai mereu mestesugite ale artistului:

"Acest one-man show s-a nascut in timp, am tot adaugat cate un moment, si n-am apucat sa schimb nimic, iar el s-a instalat in mine, asa incat nu mai pot scapa. Cu ajutorul lui spun ceva despre faptul ca suntem incapabili sa vorbim despre lumea noastra interioara, ne e teama, de-asta si dragostea e o vorba folosita pentru a exprima un nivel superficial, care implica doar erotismul. Teatrul pe care il fac starneste reactii ale eului nostru profund, e un act de recunoastere la care oamenii participa cu uimire, amintindu-si de ei insisi."

Spectacolul are loc joi, 29 Ianuarie 2009 , ora 19:30, la sala Rapsodia .
Biletele s-au pus in vanzare la casa salii Rapsodia - str. Lipscani 53.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea