De prin lume adunate

#carte #literatura #roman #vagabondul milionar #india

Vagabondul Milionar, in librariile din Romania

" Vagabondul milionar ", cartea care a inspirat filmul "Slumdog Millionaire" castigator al premiului Oscar, ajunge si in librariile din Romania. Romanul lui Vikas Swarup a fost tradus in 40 de limbi, iar in romania va aparea la editura Taj Books & Media. Traducerea cartii este semnata de cunoscutul critic de film, jurnalist si traducator Irina Margareta Nistor iar editorul este Adelina Patrichi , al carei nume este legat de India si de literatura indiana.

Prima lansare a cartii are loc miercuri 11 martie, la ora 12, la magazinul Diverta Magheru. La eveniment va participa Debashish Chakravarti, ambasadorul Indiei in Romania, "coleg" de breasla cu scriitorul Vikas Swarup, la randul sau diplomat de cariera.

A doua lansare a cartii va avea loc la Cinema Studio, Cinematograful Uniunii Cineastilor din Romania, in prima zi de proiectie cu public a filmului, vineri 13 martie, la ora 20:00. In cadrul evenimentului care se va desfasura sub titlul “Seara Indiana”, inainte de proiectia filmului, cinefilii vor avea ocazia sa afle pe scurt povestea cartii si sa o cumpere la un pret promotional.

Tot ceea ce a fost atins de aceasta carte magica s-a prefacut in aur. Povestea tanarului orfan care a crescut in mahalalele Mumbaiului si apoi a castigat potul cel mare la un concurs indian echivalent cu emisiunea " Vrei sa fii miliardar " a declansat o avalansa de premii literare, radiofonice si cinematografice.

Succes la Oscar

Slumdog Millionaire, ecranizarea cartii, a cucerit lumea si a adunat premii peste premii: dupa primirea a trei British Independent Film Awards si a Premiului publicului la Toronto Film Festival, dupa adjudecarea a patru Globuri de Aur si a sapte premii Bafta , a urmat asaltul la Oscar, unde a adunat nu mai putin de opt statuete de aur.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea