De prin lume adunate

#cronica teatru #ce vedem #monica petrica #razvan mazilu #opereta #teatru #spectacol #urban kiss

Urban Kiss - sarut urban halucinant

"Ma numesc Razvan si urasc acest oras". Asa incepe unul din episoadele spectacolului de dans contemporan Urban Kiss de pe scena Teatrului National de Opereta. Spectacolul este un protest urban, o revolta in fata absurdului lumii contemporane si in fata societatii care ingradeste valorile si expresivitatea.

Urban Kiss este un spectacol multimedia, care impleteste intr-un mod cat se poate de surprinzator muzica, dansul, gimnastica, cu proiectiile video, arta plastica si cultura urbana, pentru a exprima epoca in care traim si starile pe care le experimentam.

Urban Kiss este povestea unui personaj masculin. El traieste in marele oras, oras care ii sufoca si ii fura libertatea, intr-o societate care ii distruge personalitatea. Dupa o serie de episoade initiatice, asemanatoare unui bildungsroman, eroul se salveaza prin intermediul iubirii.

Spectacolul poate fi structurat in doua parti: orasul si iubirea. Aceste parti sunt strans legate de experienta personajului principal, interpretat de Razvan Mazilu. Traseul sau este prezentat gradat si surprinde fragmente din viata sa cotidiana.

Dimineata, Orasul, Sex, Moarte, Revolta, Speranta, Sarutul, Orgasm, Singuratate in doi si Fericirea sunt episoadele unui spectacol halucinant, in care dansul este mijlocul de exprimare al trairilor protagonistilor. Fiecare episod in parte este insotit de proiectii multimedia si muzica aleasa pe spranceana. Radiohead, Bjork, DePhazz, Lamb sau Sarah Vaughan sunt vocile care insotesc miscarile dansatorilor.

Razvan Mazilu creeaza un spectacol bine proportionat, povestile de viata, intr-un mediu urban ostil, se completeaza si se regasesc prin iubire si optimism. Fiecare scena abunda de simboluri si stari dintre cele mai contradictorii: ura, iubire, fericire , disperare si neincredere. Partenera lui Razvan Mazilu, Monica Petrica , completeaza miscarile acestuia, dar si povestea de dragoste.

Un moment special al spectacolului il reprezinta numarul gimnastului Marius Urzica. Acesta apare simplu pe scena, carand dupa el calul cu manere, care devine suportul material al unei povesti de dragoste. Impreuna cu Monica Strat, partenera sa de dans, gimnastul reuseste sa creeze o poveste de dragoste fermecatoare si delicata, care te copleseste. Trupul delicat al femeii si cel viguros al barbatului se alearga, se mangaie si se tachineaza prin miscari tandre.

Dansatorii spectacolului intruchipeaza tipologii urbane dintre cele mai variate. Monica Strat, Sorina Tiron, Andrei Ciobanu, Diana Petrache, Teodora Ghinea, Oana Valceanu, Violeta Dumitrascu, Diana Ferencz, Daniel Dobre, Florin Tanase si Istvan Teglas accentueaza mesajul povestii de dragoste dintre El si Ea.

Un alt moment reprezentativ al spectacolul il ofera instalatia artistica din foaierul teatrului. Zeci de cruci intr-un cimitir simbolic infatiseaza imagini de vedete si politicieni care dispar la finalul spectacolului.

“Ma numesc Razvan si iubesc acest oras”, este concluzia din finalul spectacolului.

Recomandarea mea este sa mergeti sa vedeti aceasta piesa de dans contemporan. Urban Kiss este un spectacol alert, dinamic, tanar si care te va face sa reflectezi asupra lucrurilor importante din viata. Nu in ultimul rand, Urban Kiss este un spectacol pozitiv, care te binedispune si iti va face seara mult mai frumoasa. La mine cel putin a reusit si tot drumul pana acasa am dansat.

Spectacolul Urban Kiss poate fi vazut la Teatrul National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti. Urmatoarea reprezentatie are loc pe 27 iunie, la ora 19.00. Pretul unui bilet este de 26,25 lei (categoria I), 19,95 lei (categoria II) si 10,50 lei (redus).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea