De prin lume adunate

#puericultura #cursuri puericultura

Unde se organizeaza cursuri de puericultura

Cursul de puericultura reprezinta instrumentul ideal care-i ajuta pe parinti sa afle notiunile de baza privind ingrijirea propriului copil nou-nascut. In plus, certificatul care atesta absolvirea acestui curs ajuta si la prelungirea concediului paternal de la cinci la 15 zile. Cursurile de puericultura se desfasoara fie in cabinetul medicului de familie, fie in anumite maternitati sau firme de profil.


Cursuri de puericultura in Bucuresti

In Capitala, poti apela la cursurile de puericultura organizate de MotherHood Center (Aleea Solca, nr. 8). In functie de timpul pe care-l au la dispozitie si de resursele financiare, parintii pot opta pentru varianta Intensiv-Basic, cu o durata de patru ore, respectiv varianta Extins, care va dura sapte ore si este structurata in doua intalniri. Preturile practicate pentru cursul de puericultura Intensiv-Basic sunt de 150 lei/persoana si 200 lei/cuplu. Pentru varianta complexa, preturile urca la 170 lei/persoana, respectiv 220 lei/cuplu.

Cursuri se tin si in incinta Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu" (Calea Giulesti, nr. 5). Taxa de participare este de 150 lei/cuplu. In cazul in care viitoarele mamici vor naste la aceasta unitate sanitara, nu se va percepe nicio taxa. Cursuri gratuite de puericultura se organizeaza si in Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie "Filantropia" (Bd. Ion Mihalache, nr. 11).


Cursuri de puericultura in tara

In Cluj-Napoca se organizeaza cursuri de puericultura la centrul Burtica Mea (str. Henri Barbusse, nr. 39), tariful perceput fiind de 100 lei/persoana. Poti afla tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea copilului urmand si cursul organizat de Asociatia Scoala Mamei Junior din Timisoara (str. Cluj, nr 17). Elementul de noutate este faptul ca este organizat online pe cursdepuericultura.ro. Costul unui astfel de curs este 150 de lei, iar parintii vor obtine atestatul dupa promovarea testului final.

Cursuri de instruire a viitorilor parinti se tin si la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti (str. Aleea Spitalului, nr. 36). Pe perioada celor sase saptamani de cursuri, acestia vor afla, printre altele, cum se pune corect un scutec, cand este nevoie de pudra de talc si cum se imbaiaza copilul. Cursurile sunt gratuite.

Sursa foto: urbankid.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea