De prin lume adunate

#sporturi extreme #windsurfing #inot #sporturi de vara

Unde practicam windsurfing

Windsurful este un sport extrem potrvit pentru vacanta de vara. Se invata foarte repede si este destinat tuturor ctegoriilor de varsta. Pentru a pactica acest sport trebuie sa stii insa sa inoti.

Ce este windsurfingul

Windsurfingul este o combinatie intre surfing si canoe. Acest sport a aparut initial ca o optiune de calatorie mai rapida pe mare, lac sau rau. Windsurfingul este insa in zilele noastre o proba de acrobatie si sarituri spectaculoase in aer.

Acest sport combina placerea navigarii cu tentatia surf-ului. Se poate practica atat pe mare, cat si pe lacuri si rauri. Pentru a practica acest sport ai insa nevoie de prezenta vantului, care sa te ajute in deplasare.

Echipamentul necesar pentru windsurf

Pentru a practica windsurf ai nevoie de o vela. Aceasta are rol de motor, prinzand vantului si impingandu-te in apa. Cu cat vantul este mai puternic, cu atat vei avea nevoie de o vela mai mare. De asemenea, mai ai nevoie de un schelet pe care se intinde vela, care este ancorat de placa. Ai nevoie si de un maner ajustabil cu care sa manevrezi vela.

Pentru windsurf mai ai nevoie si de un costum de neopren, diferit in functie de conditiile climaterice. Mai ai nevoie si de o placa, care trebuie sa fie cat mai lata pentru persoanele incepatoare. Ai nevoie si de incaltaminte speciala pentru apa, foarte utile si care te protejeaza de eventualele raniri.

Unde inveti windsurfing

Pe litoralul Marii Negre poti invata sa practici windsurfing de la cativa dintre profesionistii acestui sport din Romania. Pe malul lacului Siutighiol din Mamaia, in zona hotelului Piccadilly poti invata cateva dintre tainele acestui sport. Windsurfingul este un sport extrem care poate fi practicat la orice varsta. Conditia esentiala pentru a practica acest sport este sa stii sa inoti.

Cursul de initiere in windsurf costa 600 de lei. La acest curs vei fi initiat in deprinderea corecta a pozitiilor de baza, urcarea, coborarea si intoarcerea. Cursul este structurat pe teorie, simulare la sol si practica in apa. Echipamentul necesar este format din incaltaminte, centura de salvare si planse adecvate elevului.

Unde poti practica windsurfing

In Romania poti practica windsurf la Marea Neagra, in statiunile Mamaia, Eforie, Grindul Chituc sau Gura Portitei. Mai poti practica windsurf si pe lacul Murighiol si la Mila 23 din Delta Dunarii. In Mamaia, acest sport se practica la Marina Surf, in nordul statiunii si la Clubul Nautic Pinguin, la lacul Siutghiol, in apropiere de Casino.

Foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea