De prin lume adunate

# inchiriere bicicleta #piste bicicleta #bicicleta

Unde poti invata sa mergi pe bicicleta

In ultima perioada, tot mai multi bucuresteni folosesc bucuresti exista si piste speciale si trasee speciale pentru biciclisti. Sunt insa si zone unde bucurestenii nu au voie sa circule cu bicicleta.

Daca inca nu stii sa mergi pe bicicleta, insa ai vrea sa inveti, atunci poti incepe prin a inchiria o bicicleta. Apoi, mergi in parc, impreuna cu un prieten care stie sa mearga pe bicicleta. In acest fel iti va fi foarte usor sa iei primele lectii.

In Bucuresti exista cateva centre de unde poti inchiria biciclete pentru cateva ore, gratuit. Poti de asemenea sa inchiriezi bicicleta chiar si pentru cateva zile, insa contra cost.
 

De unde inchiriezi bicicleta


In parcurile Herastrau si Kiseleff sunt deschise doua centre de unde poti inchiria bicicleta gratuit, pe baza actului de identitate. Astfel, timp de doua ore poti pedala linistit pe aleile din parc si poti invata primii "pasi".

Cicloteque este un alt centru de unde poti inchiria bicicleta, fie in regim de abonament lunar, fie in regim de inchiriere cu ora. Un abanament lunar costa 100 de lei integral si 50 de lei redus, iar o ora este de 6 lei, fara abonament, iar cu abonament de 2 lei. Cicloteque se afla pe bulevardul Mihail Kogalniceanu, la numarul 36.

Raitabike este un centru de inchiriat biciclete din apropierea parcului Cismigiu din capitala. Raitabike inchiriaza biciclete atat in Bucuresti, cat si in alte zone ale tarii.

Tarifele de inchiriere pentru o bicicleta sunt de 10 lei pentru 2 ore, 20 de lei pentru 4 ore, 35 de lei pentru 10 ore si 45 de lei pentru intreaga zi.

My Bike este un alt centru de unde poti inchiria biciclete. Cei ce inchiriaza biciclete le pot deplasa oriunde doresc, insa ele se ridica si se returneaza de la centrul de inchiriere. Pentru inchirierea unei biciclete se va intocmi un contract de inchiriere. Este astfel nevoie sa ai la tine un act de identitate. La inchirierea unei biciclete vei primi si o casca de protectie.

Tariful pentru a inchiria o bicicleta pentru 24 de ore este de 40 de lei. Pentru 12 ore, intre orele 10.00 - 19.00, tariful este de 25 de lei.

Bate Saua este o asociatie care isi doreste sa sprijine si sa incurajeze miscarea in aer liber in sa. Bicicletele se inchiriaza de la sediul magazinului Veloteca.

Tariful pentru a inchiria o bicicleta pentru 24 de ore este de 60 de lei integral si 48 de lei redus. Pentru casca trebuie sa scoti din portofel 6 respectiv 4,8 lei.

La aceste centre vei primi si numeroase instructiuni despre cum sa folosesti o bicicleta si masurile de protectie necesare unei plimbari in siguranta.

Personalul de la centrele de inchiriat te va indruma si spre zonele ideale de practicare a ciclismului, in special daca esti incepator.
 

Trasee pentru incepatori


Atunci cand inveti sa mergi pe bicicleta este indicat sa alegi parcurile si zonele linistite, departe de trafic si aglomeratie. Ia cu tine prieteni care stiu sa mearga pe bicicleta si care te pot ajuta.

Incearca traseul din jurul parcului IOR, traseul de la piata Charles de Gaulles pana la Piata Presei Libere. Cele mai bune parcuri in care poti invata sa mergi pe bicicleta sunt parcurile Herastrau si Tineretului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea