De prin lume adunate

#club hala #bucuresti #petrecere #timp liber #distractie #muzica #unde iesim

Unde iesim azi? Hala

Este joi seara. Suntem obositi din varii motive (job, facultati, etc). Si totusi ne-am incumetat sa iesim undeva in oras, intr-un club. Am optat pentru Hala, un club deschis la finele lui martie 2009.
 
Tin inca de la inceput sa va anunt ca nu este amplasat central. Pentru a gasi Hala, trebuie sa ajungi la statia de metrou Mihai Bravu. Vizavi de statie se gaseste o benzinarie Rompetrol, in spatele ei se afla clubul. Nu ai cum sa-l ratezi, mai ales ca la sosea, la intrarea din benzinarie se afla un panou care te ghideaza catre club. Adresa exacta este: Soseaua Mihai Bravu nr. 475.
 
Dupa cum ii spune si numele, clubul este o hala imensa in care probabil la un moment dat a fost o uzina sau un atelier de reparat masini. Am ajuns la locatia cu pricina in jurul orei 22.30. Am nimerit la o petrecere intitulata Legal Night, la care pe langa mostrele de produse etnobotanice cu efect energizant  cu care te imbia o domnisoara, am mai avut parte si de ceva muzica, ba chiar si de un pic de dans. Insa despre muzica vom vorbi pe indelete ceva mai incolo. In Hala exista garderoba, asa ca iti poti lasa linistit(a) hainele care te incomodeaza.
 
Ups! Unde-s mesele?
 
Am intrat in club si am cautat o masa unde sa ne asezam. Dar ia mesele de unde nu-s! Surprizaaaaaaaaaaaa! In loc de mese am gasit paturi unde te puteai tolani in voie. Un asemenea pat gazduieste lejer 4-5 persoane. Salteaua este moale si parca te imbie la somn, insa nu! Nu am venit la club ca sa dormim. Somnul il pastram pentru acasa! Langa paturi se afla butoaie inalte, care inlocuiesc cu succes clasicele mese. Aveti insa grija la cat de goale sunt paharele/sticlele pe care le puneti pe butoaie. E posibil ca butoaiele sa vibreze din cauza muzicii si sa te trezesti cu ele rasturnate.
 
In timp ce colega mea se duce la bar sa comande ceva, eu incep sa inspectez un pic “teritoriul”. Clubul este foarte incapator: intra lejer 1500 de oameni. Exista si o scena amplasata la un capat al clubului, unde se pot tine concerte si unde pot mixa linistiti DJ-ii. Este ridicata la aproape 1 metru de sol, astfel incat sa poti observa fara niciun fel de probleme  ce se intampla pe scena.
 
Halatul? Cat dai halatul?
 
Baietii de la bar cam somau, asa ca m-am gandit sa ii pun la incercare. Clubul nu beneficiaza nu de unul, ci de doua baruri, dispuse de o parte si de alta a intrarii. Preturile sunt medii. Spre exemplu, poti sa gasesti o bere la6 lei, in vreme ce un gin tonic costa14 lei.
 
Ginul tonic e preparat asa cum trebuie: adica mai mult gin si apa tonica putina. Intervine insa si partea proasta: barmanul iti umple paharul cu gheata diluand vizibil bautura respectiva. Daca ai chef sa te zbantui, poti opta si pentru o bautura energizanta, care costa 10 lei. Lista de preturi tiparita pe hartie nu exista la bar, in schimb pe perete era proiectat intreg meniul, in care gaseai tot ceea ce aveai nevoie: numele produsului, gramaj, pret.
 
In ceea ce priveste sistemul de ventilatie, Hala sta bine. Spre deosebire de alte cluburi, nu am avut de suferit din cauza fumului sau din cauza caldurii excesive. 
 
Dansul, dansul e normal la varsta mea!
 
Iata-ne ajunsi si la capitolul muzica. In seara in care am fost noi pe afisul evenimentului figurau niste DJ-I:DJ Fady,Miss Fuzzy, back 2 back siDJ Arapu. Trebuie sa recunosc sa recunosc ca din punct de vedere muzical inceputul serii a fost promitator. Nu stiu cine a mixat, cert este ca am auzit sonoritati hip-hop, funk antrenant asa cum se facea in anii ’70, reggae si multa muzica electronica.
 
Putini s-au incumetat sa danseze. Cred ca momentul de glorie (cel putin pana cand am plecat noi) al DJ-ului care invartea platanele a fost cel in care din boxe au rasunat Depeche Mode, Bob Marley, inxs si Cypress Hill. Parca atunci am vazut ceva mai multa agitatie. Am profitat si noi si ne-am dezmortit pret de o ora.
 
Dupa ora 0.00 au mai aparut oameni, paturile au inceput sa se ocupe, iar DJ-ul a inceput sa mixeze numai si numai muzica electronica. Timp de o ora am asteptat poate mai auzim o piesa-doua mai de Doamne ajuta! Probabil ca si altii asteptau la fel ca si noi, dat fiind ca nimeni nu mai dansa. Si cum acelasi ritm obsedant bubuia in boxe cam de multisor, nu am mai rezistat si am purces catre casele noastre.

Puncte slabe:
 
1.Lipseste atmosfera de club. Lumea nu prea danseaza. Oare de ce?
2. Muzica. La muzica cred ca se mai poate umbla. Nu ar strica ceva mai multa diversitate de genuri muzicale.
3. Pozitionarea. Daca nu esti tocmai familiarizat cu Bucurestiul si stii doar zonele centrale (Piata Romana, Universitate) s-ar putea sa-ti ia ceva timp pana depistezi unde e clubul.
 
Puncte tari:
 
1. Clubul este spatios si bine ventilat. 
2. Paturile. O, da! Paturile sunt adevarata binecuvantare. Nimic nu se compara cu un plonjon dupa o repriza epuizanta de dans.
3. Garderoba. Nu trebuie sa te plimbi de colo pana colo, cu hainele dupa tine. Este simplu si la indemana sa-ti lasi hainele la garderoba. Sunt pe maini bune. Parol!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea