De prin lume adunate

#paine #panificatie #produse traditionale #brutarie

Unde gasim paine buna ca in copilarie

Crocanta si cu miez pufos, cu cartofi sau hribi, cu seminte de susan sau de floarea soarelui, pe vatra sau al tava, painea traditionala romaneasca este o adevarata delicatesa. In magazinele cu produse traditionale romanesti din Bucuresti poti gasi astfel de paine, care iti vor aminti de vacantele de la bunici.
 
Si daca nu ai motiv de rasfat cu o bucata de paine calda si aromata, ei bine, atunci trebuie sa stii ca pe 16 octombrie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Painii. Cu aceasta ocazie, numerosi producatori de panificatie isi vor incerca maiestria cu preparate delicioase, numai bune de gustat intr-o zi de relaxare.
 

 

Paine proaspata cu hribi la Bacania veche

 

Bacania Veche este un magazin cu bunatati traditionale recent deschis in Bucuresti. Aici vei gasi produse naturale precum lapte, lactate, carne, legume, fructe si multe altele, aduse de la furnizori din tara. Punctul forte al bacaniei este insa painea. Aici vei gasi paine traditionala, alba sau neagra, framantata manual, cu coaja crocanta si miez pufos.

Painea vedeta a bacaniei este painea cu hribi, o adevarata delicaseta. Painea este realizata din ingrediente naturale , faina fara aditivi si uleiuri, in functie de tipul de paine. La Bacania Veche vei gasi paine cu oregano, oregano si usturoi, rozmarin, masline, ceapa si lista poate continua. Bacania Veche se afla pe bulevardul Barbu Vacarescu, la numarul 49.

 

Paine pe vatra de La Natura

 

Magazinul "La Natura" aduce pe masa ta prospetimea unor produse cu provenienta 100% naturala. Produsele sunt destinate persoanelor care isi doresc un stil de viata sanatos. De la gemuri, branzeturi, preparate din carne, mezeluri, sucuri naturale pana la produse de panificatie, la magazinul "La Natura", vei gasi o multime de bunatati. Daca ai pofta de paine gustoasa, facuta ca la bunica acasa, aici vei gasi cateva sortimente de paine.

Chifla alba, franzela alba, lipie traditionala sau paine neagra sunt cateva dintre sortimentele pe care le vei gasi la "La Natura". Painea este realizata artizanal, pe vatra. Magazinul La Natura se afla in Corbeanca, pe strada Soseaua Unirii, la numarul 216.

 

Pita ardeleneasca la Pravalia de Bucate

 

Randuiala straveche a hranei naturale, ca la bunica acasa, o vei gasi in Pravalia de Bucate din capitala. Pe langa produse traditionale cu aroma aparte precu pastrame, afumaturi si carnati sau branzeturi de casa maturate traditional, la pravalie vei gasi si diverse sortimente de paine si produse de panificatie.

Pita ardeleneasca, alba sau neagra, este una dintre delicatesele de la pravalie. Printre produsele de panifictei pe care le mai poti cumpara de aici se numara si cornul rustic, cu seminte de susan si floarea soarelui, painea cu stafide , colacii impletiti, bagheta integrala cu seminte, chifla cu malai sau painea hraham la tava. Pravalia de Bucate se afla pe strada Putul lui Zamfir, la numarul 60, langa piata Floreasca.

 

Paine de casa la Casa Natural

 

La Casa Natural gasesti o multime de bunatati traditional romanesti. Pastrame,carnuri, gemuri de casa, siropuri, fasole batuta, placinte, prajituri de casa, zacusca si multe alte minunatii. Aici gasesti si paine de casa proaspata, cu cartofi si alte ingrediente. Magazinul se gaseste pe Bulevardul Pipera, la numarul 48.

 

Paine ca la Sibiu la Pravalia Romaneasca

 

La Pravalia Romaneasca vei gasi cam tot ce iti trebuie pentru a te hrani romaneste. Produsele sunt tradtionale si eco, fara aditivi sau conservanti. La pravalie poti gusta din carne de pasare, de porc, vita, branzeturi maturate din Harghita, branza framantata, branza de bivolita, cascaval eco, prajituri, siropuri, ceaiuri, sucuri de mere, ape minerale, oua ecologice, zacusca sau miere. Aici gasesti si numeroase sortimente de paine, adusa din Sibiu.

 

Paine traditionala din toate zonele tarii la targurile din capitala

 

La targurile care se organizeaza saptamanal in Bucuresti vei gasi numeroase sortimente de paine traditionala. Paine cu barabule, pe vatra, cu ciuperci sau cu diverse seminte sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la targuri. La Muzeul Taranului Roman, la Targul Taranului Roman de la The Ark sau in parcul Institutului Agronomic se organizeaza saptamanal targuri cu produse traditionale romanesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea