De prin lume adunate

#unde iesim bucuresti #bucuresti #unde iesim #unde alergam

Unde alergam in Bucuresti

Gata cu sedentarismul si cu orele petrecute in fata calculatorului sau a televizorului. A sosit vremea sa iesi din casa si sa faci miscare, daca iti doresti o viata activa si sanatoasa. Fie ca alergi intr-un parc sau te folosesti de facilitatile oferite de un stadion, in Capitala sunt destul locuri pentru amatorii de sport. Iata care sunt cele mai bune locuri de alergat din Bucuresti.


Pista de atletism de la Lia Manoliu

Pista de la Lia Manoliu reprezinta unul din cele mai bune locuri de alergat din Capitala, potrivit majoritatii alergatorilor cu state vechi. Pentru ca pista are o suprafata moale, ligamentele si articulatiile nu sunt atat de afectate precum atunci cand alergi pe asfalt. De recomandat sa nu vii aici in zilele cu meciuri importante.


Stadionul Dinamo

O alta optiune, tot in sectorul 2 al Capitalei, este si stadionul Dinamo din Stefan cel Mare. Acesta este unul dintre putinele locuri dotate cu o pista de atletism, unde poti alerga in voie.


Stadionul "Iolanda Balas"

Deosebit de cautat in randul iubitorilor de sport este si stadionul "Iolanda Balas Sote". Asta pentru ca aici, ca si in cazul pistei de la Lia Manoliu, exista o pista de moale facuta din tartan.


Parcul Herastrau

Pentru amatorii de curse lungi, sunt perfecte parcurile mari, asa cum este Herastraul. Aici o tura are aproximativ sase kilometri, ceea ce reduce din monotonie, caci nu vezi de doua ori acelasi peisaj. De asemenea, parcul beneficiaza de multe cismele, iar aleile late te ajuta sa nu fii perturbat de biciclisti sau pietoni.


Parcul Tineretului

Un alt loc propice maratonului pentru amatori este si Parcul Tineretului. O tura de lac are aproape 3 kilometri, iar aleile sunt largi. Daca te hotarasti sa alergi pe aici, ia-ti cu tine un bidon cu apa, caci nu vei gasi cismele. Aleile sunt largi, iar iluminatul public este bun.


Parcul Carol

Alt parc imens, cu o suprafata de 36 de hectare, este si Parcul Carol. Exista cateva cismele publice, iar o tura de parc are in jurul a doi kilometri. Aleile sunt largi, iluminatul public este bun, iar asfaltul nu are foarte multe gropi.

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea