De prin lume adunate

#roman #emmanuel carrere

Un roman rus - "Subtil, socant si implacabil... Magnific!"

"Carrere este unul dintre maestrii literaturii franceze. Romanele sale se inscriu intr-un stil realist-baroc, iar specialitatea lui este aceea de a lua o situatie cotidiana si a o plasa intr-o schema fantastica, absurda, terifianta. Aflate in cautarea propriei identitati, personajele lui Carrere sfarsesc prin a deveni ceea ce nu ar fi gandit nicicand ca pot fi: nebuni, asasini, violatori.
 
Un roman rus este punctul de intersectie al unor intrigi complexe, prin care o sfasietoare poveste de dragoste, un teribil secret de familie (a carui dezvaluire, vitala pentru unii, se dovedeste indecenta pentru altii) si o stranie fascinatie pentru Rusia devin catalizatori ai pierderii si apoi ai regasirii de sine.

Realitatea face corp comun cu fictiunea, in acel sens unic in care nu intelegi ceea ce ai trait decat incercand sa pui pe hartie trecutul."  Pascal Bruckner

emmanuel carrere este unul dintre scriitorii consacrati ai literaturii franceze. Aparitia cartii Un roman rus, in 2007, a constituit un amplu eveniment literar: un roman autobiografic , ce propune o formula narativa inedita si care face dezvaluiri incomode despre trecutul familiei Carrere.

O poveste despre obsesia trecutului, despre teama de a vorbi si despre pierderea de sine prin erotism. O carte destinata sa darame tabuuri!

La Editura TREI, au mai aparut, de acelasi autor, Adversarul si Ora de schi, cea din urma fiind castigatoarea Premiului Femina .

"Culpabilitate, ura de sine, depresie: autorul se supune unui adevarat ritual de exorcizare prin intermediul foii de hartie. Un roman rus poseda sarmul acelor carti excesive si incomode, omenesti, preaomenesti... "  

"Literatura lui Carrere are toate sansele de a inrobi orice lector – da dovada de multa ingeniozitate si de un autentic rafinament literar."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea