De prin lume adunate

#castelul peles #castelul pelisor

Turul virtual al Castelului Peles

Daca nu ai timp sa ajungi la Castelul Peles din Sinaia, poti face o scurta plimbare virtuala, care iti va dezvalui imagini inedite cu unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Pe langa Castelul Peles, ai ocazia s vizitezi virtual si Castelul Pelisor .


Turul virtual ofera 20 de imagini panoramice, care arata vizitatorilor detalii interesante ale incaperilor din palat si curtilor interioare.


Ce poti vedea la Castelul Peles

Turul virtual al Castelului Peles cuprinde imagini cu terasele, parterul, etajul. Curtea interioara a castelului Peles, cu intrarea de onoare in castel, opera a sculptorului german Martin Stohr este decorata cu busturi de imparati romani sculptati in marmura.

Parterul Castelului Peles este reprezentat virtual prin holul de onoare, sufrageria, salonul florentin, sala mare de arme, cabientul de lucru al regelui Carol I si sala maura.

La etaj, poti vizita sala de concerte, apartamentul rococo , apartamentul imperial si apartamentul Empire. Apartamentul imperial este cel mai vast si cel mai important apartament de oaspeti din Castelul Peles, compus din doua saloane, dormitor, budoar, baie si apartamentul valetului.

Apartamentul Empire este compus din salon, dormitor si baie, si se inspira din decoratia unui interior al Palatului ducal de la Karlsruhe.


Ce poti vedea la Castelul Pelisor

Tot virtual mai poti vizita si Castelul Pelisor, construit in perioada 1899 - 1902, pentru a servi drept resedinta principilor mostenitori Ferdinand si Maria. In interiorul castelului, poti vizita virtual biroul regelui Ferdinand I, holul de onoare, salonul reginei Maria, dormitorul de aur, camera de aur si camera de joaca a copiilor.

Dormitorul de aur este una dintre cele mai impresionante interioare. In anul 1903, regina Maria comanda, dupa un proiect propriu, in Atelierele de Arte si Meserii din Sinaia, mobilierul acestei camere. Este lucrat in lemn de tei aurit si decorat in stilul personal al reginei Maria, stil care imbina elemente celtice si bizantine.

Camera de aur are valoare de unicat, ornamentatia fiind conceputa de regina Maria. Ea cuprinde o decoratie in stuc aurit, mobilier aurit, decorat cu animale fantastice din mitologia celto-scandinava, vitralii policrome care difuzeaza lumina. Regina Maria s-a stins din viata in acest interior.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea