De prin lume adunate

#ruxandra donose #turneu #cele trei dive #Teodora Gheorghiu #Leontina Vaduva

Turneul "Cele trei dive"

Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva , voci care s-au remarcat pe cele mai mari scene ale lumii, concerteaza pentru prima data impreuna in Romania, in cadrul turneului " Cele trei dive ". Turneul se desfasoara la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, pana pe 23 decembrie.

Cele trei dive Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva sunt pentru prima data impreuna pe scenele din Romania, la invitatia pianistului Horia Mihail, care le acompaniaza in cadrul turneului.

Repertoriul include opere, precum: "Habanera" din "Carmen" de Bizet, "Aria Adelei" din "Liliacul" de Strauss, "Aria Charlottei" din "Werther" de Massenet, duete celebre din "Nunta lui Figaro" de Mozart, "Lakme" de Delibes, "Povestirile lui Hoffmann" de Offenbach, precum si celebrul "Noel" de Adolphe Adam cantat de toate trei.


Sopranele care au cantatat pe marile scene ale lumii


Unul dintre numele celebre ale generatiei sale la nivel international, mezzo - soprana Ruxandra Donose s-a bucurat de aprecierea criticii si a publicului pe scenele de opera si in salile de concert peste tot unde a cantat in intreaga lume.

Vocalitatea ei expresiva, muzicalitatea si eleganta prezentei scenice i-au permis abordarea unui repertoriu larg atat de opera, cat si vocal-simfonic.

De la Opera de Stat din Viena, angajamentele au condus-o in intreaga lume, de la Royal Opera House Covent Garden din Londra la Metropolitan Opera New York, de la San Francisco Opera la operele nationale din Paris, Berlin, Los Angeles, Munchen, Madrid si Tokyo.

Soprana Teodora Gheorghiu a cantat alaturi de unii dintre cei mai importanti dirijori din lume, precum Seiji Ozawa, Franz Welser-Most, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer si Christophe Rousset.

In afara scenei de opera, cariera Teodorei Gheorghiu este bogata in aparitii in recitaluri si concerte vocal-simfonice. Intre acestea se numara colaborarile cu Academy of Ancient Music din Londra, Orchestre Symphonique de la Monnaie, Orchestre National de Belgique, Lucerne Symphony Orchestra.

Leontina Vaduva, o soprana cu o voce lirica inconfundabila, exceleaza in personajele pline de poezie precum cel al Julietei, al Violetei din "Traviata" sau al Margaretei din "Faust", creatii in care si-a demonstrat maiestria artistica. A cantat pe mari scene precum Paris (Opera Bastille, Chatelet, Opera Comica, Theatre des Champs Elysees , Sala Gaveau), Londra (Covent Garden), Milano (La Scalla), Viena (Staatsoper), New York (Metropolitan).


Cele trei dive ajung si la Bucuresti


Turneul "Cele trei dive" se desfasoara dupa programul: Sala Filarmonicii din Iasi - pe 17 decembrie, ora 19.00; Sala Auditorium Maximum Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca - 19 decembrie, ora 19.00; Sala Capitol din Timisoara - 21 decembrie, ora 19.00; Sala Radio, Bucuresti - 23 decembrie, ora 19.00, impreuna cu Orchestra Nationala Radio, dirijata de Iurie Florea.

Biletele se gasesc la casele de bilete ale Filarmonicii din Iasi, Operei maghiare din Cluj, Filarmonicii din Timisoara si Salii Radio din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea