De prin lume adunate

# renuntate la rectrictii calatorie # restrictii calatorie

Tot mai multe tari vor sa renunte la restrictiile de calatorie

 

 

Tot mai multe tari vor sa renunte la restrictiile de calatorie. O noua tara a anuntat acest lucru, dupa ce Israel si Marea Britanie au spus ca se gandesc sa elimine restrictiile. 

Desi valul cinci loveste ca o furtuna intreaga lume, iar Omicron face ravagii, tot mai multe tari se gandesc sa renunte la restrictii, deoarece acestea nu au niciun efect. Ba mai mult, chiar OMS indeamna la renuntarea restrictiilor de calatorie.

Israelul si Marea Britanie iau in calcul renuntarea la restrictii, insa in aceasta masura iau in vedere si imunizarea populatiei in numar foarte mare. Acum si Spania a anuntat ca se gandeste sa renunte la restictii.

Spania se numara printre tarie europene fruntase la vaccinarea impotriva Covid-19. Oficialii au transmis un mesaj catre Uniunea Europeana pentru a stabili o abordare noua a pandemiei.

„Nu mai suntem in situatia din urma cu un an. Stim mult mai multe despre virus si ar trebui sa incepem sa consideram Covid-19 drept o boala endemica, in loc de pandemica.”, a explicat Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei.

Marea Britanie a anuntat deja, in urma cu aproape o saptamana renuntarea la restrictiile de calatorie.

„Endemic nu este de bine, inseamna doar ca este aici pentru totdeauna. Ceea ce trebuie sa facem este sa ajungem la niveluri scazute de incidenta a bolii, vaccinarea maxima a populatiei, astfel incat nu mai ajungem la decese. In opinia mea, acesta este sfarsitul starii de urgenta si acesta este sfarsitul pandemiei.”, a explicat Michael Ryan, directorul Programului de Urgenta Sanitara din Marea Britanie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea