De prin lume adunate

#reduceri Black Friday #Black Friday romania #reduceri #black friday #cumparaturi

Tot ce trebuie sa stii despre Black Friday

Black Friday sau vinerea neagra este o alta sarbatoare importata de romani, precum Halloween-ul si Valentine's Day. Black Friday este insa un eveniment care nu are nici pe departe conotatii religioase, ci doar ziua in care ai ocazia sa-ti cumperi la preturi foarte mici produse la care doar visai in restul anului.

La origine, Black Friday este o sarbatoare americana. Ea are loc in fiecare an, imediat dupa Ziua Recunostintei, si este practic ziua care da startul sezonului de cumparaturi de Craciun si Anul Nou.

Termenul "Black Friday" a aparut pentru prima oara intr-o publicatie din Philadelphia. Jurnalistii americani au considerat ca vinerea este neagra din cauza aglomeratiei de pe sosele, dar si de pe trotuar. Termenul este cunoscut inca din anii '60.

Anual, mii de oameni se inghesuie in marele lanturi de magazine pentru a prinde produse la preturi reduse. Initial, reducerile vizau cumparaturile efectuate direct din magazin, dar in ultimii ani sarbatoarea s-a extins si pe Internet, unde s-au plasat sute de mii de comenzi.

Statistica realizata de National Retail Federation arata ca in 2011 226 de milioane de americani au cumparat de Black Friday marfa in valoare de 52,5 miliarde de dolari.


Black Friday in Romania

Tot anul trecut, Black Friday a fost sarbatorita pentru prima oara si in Romania.

In 2012, ea va fi celebrata pe 23 de noiembrie. Ofertele sunt activate la ore diferite (in general la primele ore ale diminetii).

Emag.ro, cel mai mare retailer online, anunta reduceri care pot ajunge la 50%. Tabletele, telefoanele si laptopurile vor fi cu 80% mai ieftine pe Koyos.ro.

Preturi mai mici cu 50% gasesti si la F64.ro, cel mai mare retailer de echipamente foto din Romania. In cazul Evomag.ro, un alt magazin online de produse IT&C, cumparatorii vor avea parte de reduceri de 30-70% la electrocasnice, aparate foto, televizoare, componente PC, tablete, telefoane mobile si laptopuri.

Reduceri importante intalnim si in cadrul magazinelor de ceasuri (WatchShop.ro, 70%), de jocuri (GamesLine.ro,70%), haine si produse cosmetice (FashionUp, 3 Suisses, Sevensins, TinaR).

Reduceri se aplica si magazinele clasice (Flanco, Domo, Altex). La Domo, perioada de reduceri debuteaza pe 19 noiembrie si se va prelungi si in weekend.


Sarbatori asemanatoare

O alternativa la Black Friday este Cyber Monday, ce va avea loc pe 26 noiembrie si va fi dedicata exclusiv cumparaturilor online de pe site-uri straine ca Amazon sau Ebay.

Sursa foto: annarbor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea