De prin lume adunate

#campionatul mondial de fotbal 2014 #brazilia #superstitii

Topul superstitiilor de la CM din Brazilia. Uite ce se petrece in afara terenului!

Lumea fotbalului pare mai degraba un taram al vrajitoarelor, daca iei in seama superstitiile de care se inconjoara jucatorii si antrenorii deopotriva. Iar in unele cazuri, acestora le-au fost tolerate gesturi care i-ar fi costat scump pe simplii muritori. Iata care sunt superstiile de care starurile sportului rege sunt strans legate!

Ronaldo isi pastreaza golurile

Starul lui Real Madrid si al nationalei Portugaliei, Cristiano Ronaldo, nu obisnuieste sa traga la poarta in antrenamentele dinaintea meciurilor oficiale. Explicatia: Ronaldo isi pastreaza golurile pentru meci.

Sursa foto: fanatik.ro

Neymar si protectiile

Brazilianul Neymar nu intra in meci inainte de a-si inscriptiona protectiile tibiei cu numele sau.

Kolo intarziatul

Ivorianul Kolo Toure trebuie sa fie intotdeauna ultimul care intra pe teren. Superstitia lui Toure l-a costat un cartonas galben in timpul unui meci cu echipa clubului sau, Liverpool. In timp ce un coechipier accidentat a mai intarziat cateva minute la vestiar, Toure a refuzat sa paseasca in teren.

Sursa foto: superbet888.com

Franta - lotul 1998

Campionii mondiali de la acea vreme, francezii au defilat pana in finala pastrandu-si aceleasi locuri in autocarul echipei si cantand la vestiare in cor hitul Gloriei Gaynor - I will survive. Un pic cam ciudat, in conditiile in care acesta este imnul neoficial al homosexualilor din intreaga lume!

Suarez, pupic pe tatuaje

Uruguayanul Luiz Suarez isi saruta tatuajele cu numele copiilor inainte de a intra in teren.

Fabregas, cu gandul la iubita

Spaniolul Cesc Fabregas are un obicei asemanator. la vestiar, acesta saruta inelul primit de la iubita sa inainte de fiecare meci.

Sursa foto: metro.co.uk

Van Persie, ud fleasca

Olandezul Robin van Persie isi uda intotdeauna jambierele inainte de a se incalta. Atacantul sustine ca aceasta metoda ii reduce tensiunea in picioare.

Casillas, furios pe echipament

Portarul Spaniei este unul dintre cei mai superstitiosi jucatori de la mondialul brazilian. Acesta sfasie orice tricou in care joaca si ia gol. Apoi, cu manecile bluzei sfasiate, se duce sa stearga barile portii. Iker Casillas mai obisnuieste sa poarte sosetele intoarse pe dos pentru a-i purta noroc.

Sursa foto: sporteology.com

Fara a fi prezenti la CM 2014, Adrian Mutu si Sergio Goycoechea, fost portar al nationalei Argentinei, sunt considerati ca fiind adeptii unor superstii respingatoare. Astfel, Mutu a impartasit presei britanice faptul ca obisnuieste sa joace cu aceeasi lenjerie intima meci de meci, iar Goycoechea a socat publicul urinand pe teren inaintea fiecarui penalty.

Sursa foto: soccer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea