De prin lume adunate

#carti #mircea eliade #lectura #top carti #top carti mircea eliade

Top carti Mircea Eliade

Pe 13 martie s-au sarbatorit 105 ani de la nasterea lui Mircea Eliade . Scriitor, filozof, profesor, istoric al religiilor, Mircea Eliade este una dintre cele mai respectate personalitati culturale ale Romaniei si una dintre cele mai cunoscute si apreciate atat in Romania, cat si in strainatate. Cei care doresc sa-si imbogateasca biblioteca pot opta pentru unele dintre cartile sale de top.

Maitreyi

Maitreyi este una dintre cele mai cunoscute si mai reeditate carti ale lui Eliade. Volumul a ajuns in topul cartilor bestseller (locul 55 din top 100) si pe locul 2 in topul Autorilor lunii martie. La editura Litera , cartea a fost publicata in colectia "Biblioteca pentru toti". Aceasta costa 13.90 lei.

Huliganii

"Huliganii" este o carte aparuta in 1935 si are un succes imediat. Volumul descrie drama unei generatii si o lume in care controversele si conflictele se impletesc cu ideile abstracte, obsesia actiunii si erotismul. Cartea distruge tabuurile unei societati desuete si ofera tinerei generatii o noua modalitate de a se exprima. Editia 2006 apartine editurii Humanitas si se afla in colectia Seria Eliade.

Istoria credintelor si ideilor religioase

"Istoria credintelor si ideilor religioase" este o lucrare de proportii, in mai multe volume, care exploreaza originea si semnificatiile zeilor si ritualurilor din diverse perioade istorice si regiuni din lume. Intentia cartii este de a reliefa unitatea fundamentala a fenomenelor religioase si expresiile lor unice. Cititorii au ocazia sa se familiarizeze cu diverse religii, de la cele ale Chinei antice pana la iudaism sau religiile iraniene. Una dintre editii apartine editurii Polirom, in colectia Hors Collection. Un volum costa in jur de 43 lei.

Romanul adolescentului miop

In "Romanul adolescentului miop", Eliade se construieste ca personalitate. Volumul il infatiseaza pe adolescentul Eliade stabilindu-si un tel: acela de a nu ajunge ca altii si de a-si construi propria personalitate. Cartea este o lectura destinata in principal tinerilor. La Editura Litera , a fost publicata o editie in 2009, in colectia "Biblioteca pentru toti". Volumul costa aproximativ 10 lei.

Noaptea de sanziene

Cu "Noaptea de sanziene", Mircea Eliade se plaseaza in randul romancierilor europeni redutabili. In acest roman sunt adunate toate temele esentiale din opera scriitorului, prezente in scrierile de proza, dramaturgie , publicistica si scrieri stiintifice. O editie este cea din 2010, de la editura Litera, colectia Biblioteca pentru toti. Pretul unui volum este de 10 lei.

Domnisoara Cristina

"Domnisoara Cristina" constituie o varianta moderna a povestilor cu strigoi, des intalnite in folclorul romanesc. In carte se pune accentul pe misterul intrepatrunderii lumii reale cu cea de dincolo. Cartea a fost editata de mai multe ori, la edituri precum Litera, Humanitas, Tana. Editia 2006 apartine editurii Humanitas (Humanitas Multimedia" si costa 23.50 lei. Este un audiobook pe suport CD, realizat de Ion Caramitru .

Foto: westminster.edu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea