De prin lume adunate

#carti #lectura #carti haruki murakami #haruki murakami

Top carti Haruki Murakami

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi moderni, cartile sale fiind traduse in lumea intreaga. Cartile lui Haruki Murakami te introduc intr-o lume fascinanta, la granita dintre real si fantastic .

In cautarea oii fantastice

In cautarea oii fantastice este romanul care i-a adus lui Murakami faima internationala. Intr-o buna zi, un tanar agent publicitar din Tokyo primeste de la un vechi prieten o fotografie a unui peisaj muntos, cu pasuni intinse si turme de oi. Tanarul se hotaraste sa insereze fotografia, aparent inofensiva, in paginile unui buletin publicitar.

Din acel moment, viata lui, pana atunci obisnuita si anosta, se va transforma intr-o adevarata aventura: un barbat misterios isi face aparitia si il obliga sa porneasca in cautarea unei oi inzestrate cu puteri supranaturale.

Dans dans dans

Actiunea din roman se desfasoara dupa patru ani de la intamplarile din "In cautarea oii fantastice". In urma unui vis obsesiv, eroul fara nume al lui Murakami se hotaraste sa se reintoarca in Sapporo, in speranta de a descoperi un indiciu care sa-l ajute sa o gaseasca pe Kiki , iubita lui disparuta fara urma.

Acesta este inceputul unui dans hipnotic care ii poarta pasii din Sapporo in Tokyo si Hawaii, intr-o inlantuire de evenimente petrecute la granita fragila dintre real si fantastic.

1Q84

In spatele realitatii banale se ascund intotdeauna tenebre periculoase, iar trecutul nu se lasa nici rescris, nici uitat cu usurinta. Romanul poate fi citit ca o poveste de dragoste, dar in acelasi timp este o meditatie asupra fanatismului si asupra violentei pe care acesta o provoaca.

Nu in ultimul rand, 1Q84 ridica o intrebare asupra existentei libertatii, indiferent de formele ei de expresie.

Padurea norvegiana

Romanul Padurea norvegiana, care-si imprumuta titlul de la un hit al formatiei Beatles, Norwegian Wood, are ca fond atmosfera social-politica agitata a anilor '60.

Povestea lui Toru Watanabe urmareste firul implicatiilor psihologice nascute din dragostea imposibila pentru iubita prietenului mort.

La capatul lumii si in tara aspra a minunilor

Romanul povesteste despre doua lumi diferite prin vocile misterioase a doi naratori: Watashi si Boku. Watashi, povestitorul tarii aspre a minunilor, porneste intr-o calatorie de sondare a propriilor amintiri.

Lumea in care traieste Watashi este dominata de cuvinte si sunete, pe cand cea a lui Boku, de imagini si cantece, iar decorul este al unui oras ingradit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea