De prin lume adunate

#sighisoara #atractii turistice #scara scolarilor #turnul cu ceas #biserica din deal #casa vlad dracul

Top atractii turistice in Sighisoara

Sighisoara este una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Romania. Atrage anual mii de turisti care gasesc aici cladiri vechi si legende spectaculoase, dar si relaxare si liniste. Daca ajungi la Sighisoara nu trebuie sa ratezi , Scara Acoperita sau Biserica din Deal . De asemenea, si turnurile breslelor se numara printre atractiile cetatii.



Scara Scolarilor , cunoscuta si sub numele de Scara Acoperita, a fost conceputa pentru a facilita drumul elevilor spre Scoala din Deal pe perioada iernii. Scara a fost construita in anul 1662 si era alcatuita din 300 de trepte. In anul 1849 scara a fost modificata si au ramas doar 175 de trepte.

Scara Scolarilor este o originala, unica in Transilvania. Legenda spune ca indragostitii trebuie sa se sarute pe fiecare treapta din scara scolarilor Sighiosara. Baiatul trebuie sa rosteasca dupa fiecare sarut numele fetei, iar daca greseste inseamna ca fata nu este aleasa.


Turnul cu ceas


Turnul cu ceas este simbolul Sighisoarei si principalul punct de atractie. A fost construit pentru a apara poarta principala a cetatii. A primit aceasta denumire datorita ceasului cu figurine, care este unic in Romania. Ceasul se afla la etajul al patrulea al turnului. La ora 12, odata cu ultima bataie a ceasului, figurina zilei trecute se deplaseaza, facand loc figurinei zilei care incepe.

Turnul Ceasului adaposteste in prezent Muzeul de Istorie al orasului Sighisoara. Aici se gasesc colectiile de arheologie, farmacie, mobilier, unelte si produse ale breslelor, orologerie, etnografie.

Turnul cu ceas ofera si o priveliste frumoasa asupra orasului. Muzeul adaposteste Camera de Tortura, cu obiecte medievale de torutra, si Muzeul de Arte Medievale, cu o colectie importanta de arme, echipamente si tehnici militare.



Biserica din Deal este una dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice ale cetatii Sighisoara. A fost construita intre anii 1345 - 1525. Atrage prin picturi si sculpturi interioare si exterioare. Biserica adaposteste si singura cripta cu morminte din secolele XVI - XVIII din Transilvania.

In interior vei putea admira piese rare de sculptura si pictura religioasa: tabernacolul gotic, din piatra cu decor traforat, amvonul sculptat din anul 1480 si un vechi aghiazmatar de piatra-sec.XV. Din sec. XIV dateaza si altarul poliptic al Sfantului Martin.


Biserica Manastirii


Biserica Manastirii este un monument arhitectonic construit in stil gotic. Se afla in apropiere de Turnul cu Ceas si a apartinut calugarilor dominicani. A fost mentionata documentar inca din anul 1298.

Biserica adapostese unul dintre putinele altare transilvanene ale barocului timpuriu. In biserica mai poti admira si 39 de covoare orientale din secolele XVI si o cristelnita de bronz care dateaza din anul 1440. Orga bisericii este folosita atat la slujbele religioase, cat si in diverse concerte.



Casa Vlad Dracul se afla in Piata Turnului Sfatului. Legenda spune ca in aceasta casa s-a nascut Vlad Tepes, cunoscut pentu pedepsele sale aspre. A dat nastere si legendei nemilosului Dracula.

Vlad Tepes a locuit aici timp de 4 ani, pe perioada in care tatal sau, Vlad Dracul, a avut o functie importanta in Sighisoara.

In trecut, casa apartinea primarului cetatii. In prezent, adaposteste un restaurant in stil medieval.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea