De prin lume adunate

#atractii turistice #sibiu

Top atractii turistice in Sibiu

Fosta capitala culturala europeana, Sibiul este unul dintre cele mai frumoase si atragatoare orase din Romania. Incarcat de istorie, cu numeroase muzee, biserici si edificii vechi, Sibiul atrage anual mii de vizitatori care gasesc aici o oaza de liniste si frumusete.


Muzeul National Brukenthal


Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai insemnate monumente in stil baroc din Romania si adaposteste Muzeul Brukenthal. Aici se gasesc colectii de arta valoroase. A fost deschis publicului in anul 1790, cu trei ani inaintea deschiderii Muzeului Louvre.

La Muzeul Brukenthal vei admira numeroase opera de arta, tablouri, grafica, mobilier, argintarie, vesminte de cult sau covoare orientale. Biblioteca contine o colectie de peste 300.000 de volume.


Muzeul Astra


Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra se afla la 4 kilometri de Sibiu, in Dumbdrava Sibiului. Muzeul in aer liber a fost infiintat in anul 1963 si se intinde pe o suprafata de peste 40 de hectare. Pe aceasta suprafata sunt cuprinse toate ocupatiile traditionale romanesti: vanatoare si pescuit in Delta Dunarii, pastoritul la satele de campie, pomicultura, viticultura , tesutul si multe altele.

Cel mai vechi exponat de la Muzeul Astra este o moara hidraulica din lemn cu aductiune inferioara, care se regaseste si in sigla muzeului. Publicul poate admira case taranesti, ateliere mestesugaresti, biserica, scoala, carciuma sau popicaria.

Una dintre cele mai spectaculoase expozitii din cadrul muzeului este cea a morilor de vant si de apa. O alta atractie a muzeului este biserica maramureseana din satul Bezded, care este functionala.


Podul Minciunilor


Podul Minciunilor este unul dintre cele mai incarcate de legenda locuri ale Sibiului. Este si unul dintre cele mai romantice, care atrage mii de vizitatori. Podul face legatura intre Piata Mica si Piata Huet si leaga astfel Orasul de Jos de Orasul de Sus.

Podul Minciunilor a fost reconstruit in anul 1859 si a fost primul pod din Romania si al doilea din Europa confectionat din fonta turnata.

Podul este insa si sursa a numeroase legende. Cea mai picanta legenda a podului face referire la curatenia trupeasca a tinerelor fete care se intalneau aici cu iubitii lor. Dupa nunta, miresele mincinoase erau tarate de par pana la pod de unde erau aruncate pentru a fi pedepsite de juramintele mincinoase.


Turnul Sfatului


Turnul Sfatului este unul dintre simbolurile orasului Sibiu. Adaposteste un muzeu, iar intrarea se face o usa mici, iar urcusul este plin de peripetii, pe scara ingusta, dispusa concentric. La penultimul etaj al turnului poti admira si mecanismul de functionare al ceasului care da ora exacta.

Ultimul etaj al turnului iti prezinta o frumoasa panorama a intregului oras.


Pasajul Scarilor


Pasajul Scarilor este unul dintre cele mai pitoresti locuri ale Sibiului Vechi si este cunoscut si sub numele de Zidul cu ace. Face legatura intre Orasul de Sus cu Orasul de Jos prin scari si arcade care inconjoara zidurile cetatii din jurul Bisericii Evanghelice.


Catedrala Evanghelica


Catedrala Evanghelica este una dintre cele mai impunatoare cladiri din centrul istoric al Sibiului. Inaltimea turnului catedralei are o inaltime de peste 73 de metri si este vizibil din orice parte a orasului.

Biserica este cunoscuta pentru orga sa, realizata in stil baroc in anul 1671, cea mai mare orga din sud-estul Europei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului