De prin lume adunate

#studiii inutile #studii bizare # studii ciudate

Top 5 cele mai inutile studii realizate vreodata

Cercetatorii ocupa un loc important in lumea descoperirilor si le putem multumi pentru multe lucruri bune pe care le folosim in prezent, dar tot ei sunt cei care, uneori, se ocupa de studii inutile, ba chiar stupide. Sunt cazuri in care oamenii de stiinta petrec chiar si ani de zile la un proiect care nu este de niciun folos lumii. Esti curios sa vezi ce au studiat de zor cercetatorii?

1. Cat de departe sar puricii de pisica si cei de caine

Intr-un demers nobil de a descoperi daca este vreo diferenta intre saritura unui purice de caine si a unuia de pisica, cercetatorii de la Scoala Nationala Veterinara din Toulouse, Franta, au aflat ca primul sare la o distanta de 25 cm, in timp ce al doilea are un salt mai mic, de doar 17 cm.

2. Gandacii de sex masculin mor in timp ce-si satisfac pofta sexuala cu... sticla de bere

In cazul in care te intrebai cum se explica faptul ca in vara torida care tocmai a trecut nu prea ai vazut gandaci, iata ca cercetatorii au gasit o explicatie: gandacii de sex masculin Julodimorpha bakewelli mor in timp ce-si satisfac poftele sexuale cu sticlele de bere.

Cativa profesori de la Universitatea Toronto Mississauga din Canada au descoperit ca gandacii masculi confunda sticlele de bere cu femelele gandac. Culoarea maro a sticlei si lumina reflectata ii fac pe gandaci sa creada ca si-au gasit partenere de imperechere, doar ca actul sexual nu se termina niciodata bine pentru ei.

3. Telefoanele albe se strica mai des decat cele negre

Ti s-a stricat iar telefonul mobil? Poate ca de vina pentru acest lucru este culoarea. Conform unei companii care se ocupa de asigurarile telefoanelor mobile, MobileInsurance.co.uk, telefoanele care au carcasa alba tind sa se strice mult mai repede decat cele care au carcasa neagra. Peste 90 de telefoane au fost analizate pentru a se ajunge la aceasta concluzie.

4. Porcii adora sa se scalde in noroi

Oare era nevoie de un studiu amplu pentru ca cercetatorii sa descopere un lucru evident, acela ca porcii adora sa se scalde in noroi? Mai multi cercetatori de la Universitatea Wageningen din Olanda au analizat cu atentie comportamentul porcilor si au descoperit ca acestia se simt excelent in noroi.

5. Crevetii au aptitudini sportive

O echipa de cercetatori de la National Science Foundation, o agentie guvernamentala responsabila pentru promovarea stiintei, a pus cativa creveti pe o banda de alergare in functiune, pentru a vedea daca acestia pot alerga. Concluzia este ca da, dar numai daca alearga dupa mancare.

[[Sursafoto:earthboys.wordpress.com]]

[[Autor:LauraGalan]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea