De prin lume adunate

#concerte #muzica #dans #spectacol #improvizatie #la scena #green hours #motoare #club #terasa #teatru #vara in bucuresti

Teatru pe timp de vara in Bucuresti

Chiar daca este vara si in mod oficial teatrele au luat o mica vacanta pana in septembrie, cluburile si terasele din Bucuresti si-au diversificat programul si ofera si spectacole amuzante de teatru.

Teatrul Luni de la Green Hours

Clubul Green Hours are o vechime de peste 15 ani in peisajul cultural al Bucurestiului si s-a impus ca un etalon al bunului gust si al celor mai inovative evenimente. Deschis initial ca un club de muzica jazz, Green Hours si-a diversificat in timp activitatea. De la proiectii de filme, concerte de muzica live, expozitii si targuri, pana la spectacole de teatru. Clubul se poate lauda ca a fost printre primele cluburi din Romania care au promovat conceptul de teatru independent. Green Hours se mai poate mandri si cu organizarea primului festival de Teatru Independent.

De-a lungul timpului, la Green Hours si-au lasat amprenta numerosi actori ai scenei romanesti: Marius Manole, Maria Buza, Tania Popa sau Dorina Chiriac. Piesele jucate aici au intrat practic in galeria "clasicilor": Sta sa ploua, Fir'mituri sau Flori, fete, filme sau baieti. Spectacolele de teatru au loc in zilele de luni, miercuri si uneori si in week-end. Pretul unui bilet este de 10 lei.  

In perioada de vara, terasa este deschisa din zori si pana la cele mai intunecate ore din noapte. Terasa pastreaza atmosfera si aerul gradinilor de vara de altadata, cu mese si scaune din fier forjat. Clubul Green Hours se afla pe Calea Victoriei, la numarul 120, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0788.452.485.

Teatru avangardist la Clubul La Scena

Intr-o casa boiereasca, construita la inceputul secolului trecut, cu decoratiuni interioare dintre cele mai diverse, se afla clubul La Scena. Spatiul ofera pe langa preparatele culinare si bauturile imbietoare si productii de teatru, arta plastica, fotografie, concerte, dans, stand-up comedy, numere de magie si alte forme artistice de avangarda. La Scena este un loc care mai pastreaza inca farmecul Bucurestiului interbelic.

Daca esti indecis asupra carei piese de teatru merita atentia ta, atunci te poti folosi si de meniu, care cuprinde preparate denumite dupa spectacolele jucate aici de-a lungul timpului. Preparatele din peste, spaghetele si salatele au nume interesante: "Eu, tu si Costica", "Ziua in care nu s-a intamplat nimic" sau "Stiu sa astept si totusi astept".

Clubul La Scena se poate mandri si cu faptul ca actori mari precum Valeria Seciu, Victor Rebengiuc sau Claudiu Bleont au acceptat propunerea de a juca teatru intr-un spatiu neconventional. Pretul unui bilet este de 15 lei, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.320.35.67.

Teatru la inaltime pe terasa La Motoare

Terasa La Motoare si implicit Laptaria lui Enache sunt nelipsite din lista noastra. Locul este adeptul conceptului de “all in one”, caci aici vei gasi cam tot ce iti pofeteste inima pentru zilele de vara in aer liber: filme, concerte, expozitii si piese de teatru, dar si bauturi reci si mici la gratar. In anotimpul estival, terasa de pe Teatrul National devine neincapatoare pentru sutele de oraseni care se refugiaza aici. Am putea spune ca si actorii teatrului tot pe aici isi fac veacul atunci cand stagiunile se inchid.

In anotimpul estival, La Motoare aduce saptamanal piese de teatru care s-au jucat in cursul anului in alte locatii. Printre actorii pe care ii vei vedea fie intr-o piesa, fie la o bere rece se numara Maia Morgenstern, Adriana Trandafir sau Cristi Iacob. Tot in aceasta vara vei putea sa vezi si premiera piesei Te iubesc! Te iubesc?, dar si spectacole mai vechi precum Dragostea dureaza trei ani sau Si caii se-mpusca, nu-i asa? Spectacolele incep in jurul orei 21.00, iar pretul unui bilet este de 25 de lei.

Bucuresti - Cartier de vara

In aceasta vara, in perioada 17 iulie - 20 septembrie, sfarsitul de saptamana este rezervat atmosferei de vacanta. Si ce loc este mai potrivit pentru a va petrece timpul liber decat parcul. Timp de zece saptamani, de vineri pana duminica, plimbarea de seara este presarata cu spectacole de teatru, manifestari de cultura urbana, concerte si dans.

Parcurile Bazilescu, National, Titan si Sebastian iau peste vara locul salilor de spectacol. In fiecare week-end, dimineata de la ora 10:00 si seara de la ora 20:00, te asteapta momente de teatru si divertisment. Reprezentatiile vor fi sustinute de actorii teatrelor din Bucuresti: Bulandra, Nottara, Mic, Evreiesc, Ion Creanga, Excelsior, Tandarica, Opera Comica, Constantin Tanase, Masca si Metropolis, dar si de trupe independente: D'Aya, Spiridusii Povestilor, Teatrul de Magie Andrei Teasca, Pur Anima.

O vara plina de haz cu Teatrul de Revista Constantin Tanase

Teatrul de Vara Constantin Tanase – Gradina Herastrau gazduieste pe toata perioada verii, in zilele de sambata si duminica spectacole de teatru. Spectacolele propuse de Teatrul de Revista sunt "100% comedie, 100% balet si 99% cantece", asa cum declara chiar reprezentantii teatrului. Pentru aceasta vara, teatrul are pregatite mai multe spectacole, unele dintre ele au premiera chiar in anotimpul estival. "Alo, aici revista" si “Nimic despre papagali” sunt doua dintre piesele nou noute ale teatrului care isi astepta spectatorii in Herastrau.

Biletele pentru spectacole se gasesc la casele de bilete ale Teatrului de Revista Constantin Tanase de la Sala Rapsodia si la Gradina de Vara Herastrau. Pretul unui bilet este de 25 de lei. In caz de vreme nefavorabila spectacolele programate la Gradina Herastrau se vor desfasura la Sala Rapsodia, in aceeasi seara, de la ora 19.00.

O alta locatie care isi deschide portile pentru teatru de vara este Curtea Berarilor din Bucuresti, care gazduieste reprezentatii de teatru in fiecare zi de miercuri si joi. Spectacolele sunt realizate in forma scurta, de cate 30 de minute si sunt adapatari ale unor piese de Ion Luca Caragiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea