De prin lume adunate

#urzeala tromurilor carte #carti Urzeala Tronurilor #urzeala tronurilor

Te-a cucerit Urzeala Tronurilor? Lasa-te purtat de istoria scrisa cu Foc si Sange

Fanii serialului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) cu siguranta stiu ca acesta este bazat pe saga Cantec de Gheata si Foc, de George R.R. Martin. Si probabil mai stiu ca in momentul in care serialul s-a terminat, autorul nu a publicat toate cartile din serie. Asa ca producatorii si scenaristii au fost nevoiti sa duca povestea mai departe asa cum au considerat cel mai bine. Fanii nu au fost totusi incantati de ultimul sezon al serialului si cu atat mai putin de ultimul episod, practic de soarta fiecarui personaj si daca va aduceti aminte, s-au lansat chiar si petitii pentru refilmarea intregului sezon.

Iar daca serialul a avut un final dezamagitor, fanii seriei asteapta cu sufletul la gura ultimele carti din Cantec de Gheata si Foc, in speranta ca personajele preferate vor avea un alt destin si per total, finalul va fi pe placul lor. George R.R. Martin nu a vrut sa dea detalii despre ce final a pregatit pentru seria mult-iubita, asa ca nu avem decat de asteptat.

Intre timp, daca ati vazut serialul si ati citit cartile aparute in acest moment, puteti sa va delectati cu o carte scrisa de acelasi autor: Foc si Sange. Aceasta carte este legata de Cantec de Gheata si Foc si prezinta evenimentele intamplate in trecut. Astfel, veti putea afla exact de la ce a pornit lupta pentru Tron, veti putea citi despre ascensiunea si istoria familiei Targaryen. Acestia au fost singurii stapani ai dragonilor care supravietuiesc caderii Valyriei si care se vor stabili la Piatra Dragonului.

In plus, cele mai arzatoare intrebari isi vor gasi raspunsul aici. Veti afla ce s-a intamplat la Dansul Dragonilor, care au fost crimele lui Maegor si cum era Valyria dupa dezastrul care a marcat-o.

Asa cum ne-a obisnuit autorul, in aceasta carte vom regasi acelasi stil caracteristic de scris. Prezentarile personajelor, locurilor si actiunii sunt foarte detaliate, astfel incat sa putem sa ne imaginam exact ce si-a dorit autorul sa transmita si care a fost viziunea sa. Practic, putem ,,intraā€¯ in mintea autorului multumita tuturor acestor detalii. Apoi, ne vom reintalni cu umorul caracteristic al autorului, prezent si in cele mai sumbre momente. Probabil parte din succesul seriei se datoreaza acestui umor.

Cartea este completata perfect de ilustratiile lui Doug Wheatley, pentru o experienta completa si pentru a va cuceri definitiv si a va purta in lumea magica descrisa de autor. Greii literaturii si criticii de carte si-au exprimat deja parerea in legatura cu Foc si Sange si concluzia generala este cea la care ne-am asteptat: este o adevarata capodopera, care prezinta o istorie fictionala intr-un mod atat de reusit, incat ai putea spune ca lucrurile acestea chiar s-au intamplat si au fost consemnate in cronicile vremurilor.

Cartea este publicata de Editura Nemira, iar daca va grabiti o puteti achizitiona la pretul special de 99,99 lei. Trebuie sa va pregatiti pentru lectura, pentru ca are 744 de pagini si probabil stiti ca este mai greu de citit, in sensul in care trebuie sa savurati fiecare cuvant, multumita detaliilor. Nu este o carte menita sa fie citita repede.

Sursa foto: librex.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea