De prin lume adunate

#bucuresti #targ #targuri #sfanta maria

Targuri si manifestari de Sfanta Maria in Bucuresti si in tara

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului din data de 15 august, zi libera pentru cei mai multi angajati, ofera prilejul unor activitati variate de relaxare. Pentru cei indragostiti de mestesugarit, obiecte de artizanat si traditii specific romanesti, Capitala, cat si alte orase din tara propun cateva targuri si manifestari populare de Sfanta Maria Mare pe care ar fi pacat sa le ratezi!


1. Targul de Sfanta Maria de la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Muzeul Satului din Capitala va gazdui in data de 15 august un targ special de Sfanta Maria, menit sa readuca in prezent parfum iarmarocurilor de odinioara.

Vizitatorii au ocazia sa asiste la demonstratii mestesugaresti, sa deguste din preparate traditionale si produse bio, sa viziteze expozitii si sa cumpere obiecte de artizanat. Din oferta nu vor lipsi mierea naturala, colacii, halvita, turta dulce, ulcelele mestesugit pictate, oalele ori traditionalele opinci.

Targul de Sfanta Maria de la Muzeul Satului isi asteapta vizitatorii intre orele 9.00 - 19.00.

Adresa: Sos. Kiseleff, nr. 28-30.


2. Targul de Sfanta Maria din parcul Cismigiu

Tot de Sfanta Maria Mare va fi organizat un targ si in parcul Cismigiu din Capitala. La acesta vor lua parte membrii Asociatiei Artizanilor si Martisorarilor care vor pune la dispozitia tuturor celor care vor traversa aleea principala a parcului cele mai noi produse de artizanat iesite din mainile lor.

Targul de Sfanta Maria din parcul Cismigiu isi va deschide portile joi, 15 august, si le va inchide duminica, 18 august.


3. Manifestari de Sfanta Maria in Geoagiu Bai, judetul Hunedoara

In perioada 14-16 august, in localitatea Geoagiu Bai din judetul Hunedoara, au loc Zilele Orasului Geoagiu, prilej cu care sunt organizate si manifestari dedicate sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.

Daca ziua de 15 august te prinde in apropierea localitatii hunedorene, afla ca te-ai putea delecta cu o parada a portului popular (de la ora 16.00) si cu un spectacol folcloric, sustinut de interpreti de muzica populara (de la ora 17.00).

Manifestarile dedicate Sfintei Marii Mari se vor derula in parcarea hotelului Ceres.

Sursa foto: travelworld.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea