De prin lume adunate

#timp liber #targuri #evenimente #targuri bucuresti #evenimente bucuresti

Targuri la final de iunie in Bucuresti

Ultimul weekend al lunii iunie te asteapta cu multe evenimente, targuri si bunatati. La Muzeul Taranului Roman esti asteptat cu bunatati din Delta, la Muzeul Satului ii vei sarbatori pe cei care poarta nume de sfinti, iar in Gradina Icoanei vei gasi bijuterii handmade.

Festivalul gastronomic D'ale Gurii Dunarii

Festivalul gastronomic eco-cultural D'ale Gurii Dunarii se va deschide vineri, 29 iunie, in Bucuresti, la Muzeul Taranului Roman. Este prima editie organizata in Bucuresti si deschisa publicului.

In curtea Muzeului Taranului Roman vei gusta cele mai alese feluri ale Deltei, pregatite cu spor de bucatari priceputi din Delta. Preparatele culinare sunt condimentate cu muzici si dansuri alese. La festival vei afla cum se gateste in Delta si vei putea gusta din preparate din Sulina, Letea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Luncavita, Crisan, Chilia Veche si Pardina.

La targ vei gasi si branzeturi si lactate, peste afumat, zacusca de peste, gem de nuci si dulceata de trandafiri, diverse obiecte traditionale din stuf si papura, dar si tesaturi.

Boutique des femmes

In zilele de 30 iunie si 1 iulie, clubul Rococo gazduieste Targul Boutique des femmes. La acest targ vei putea gasi haine, accesorii si bijuterii, produse handmade, unicat, dar si cele mai noi creatii ale unor tineri designeri, obiecte pline de originalitate si culoare.

Programul targului va fi sambata intre orele 11.00 si 19.00, iar duminica intre orele 11.00 si 20.00. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Gradina cu artisti

Intre 29 iunie si 1 iulie, parcul Gradina Icoanei se transforma in "Gradina cu artisti" pentru toti iubitorii de arta si handmade. Cea de-a 7-a editie a evenimentului vine in intampinarea pasionatilor de arta cu ateliere de creatie, spectacole de circ, muzica live, elemente de cultura japoneza si o expozitie cu vanzare de bijuterii, haine si accesorii handmade.

Cei care isi vor petrece finalul de saptamana in Gradina Icoanei sunt invitati sa isi testeze imaginatia in cadrul atelierelor de creatie artistica, unde vor invata sa-si accesorizeze palariile de soare, sa confectioneze bijuterii si alte accesorii handmade.

Pasionatii de cultura japoneza vor putea participa la ateliere unde vor afla mai multe despre caligrafia japoneza, origami si arta de a imbraca un kimono de vara. Amatorii de arta se vor delecta si cu alte activitati artistice spectaculoase printre care momente de dans, muzica live si spectacole de jonglerii.

Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Timp de trei zile, Muzeul Satului invita vizitatorii alaturi de cei mai iscusiti mesteri populari, interpreti si ansambluri de muzica traditionala romaneasca si nu numai, sa petreceaca impreuna sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Programul cuprinde datini si obiceiuri specifice sarbatorii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, lansari de carte, folclor autentic romanesc si muzica folk, teatru si dans, demonstratii mestesugaresti si expozitii cu vanzare de obiecte de arta populara. Atmosfera este intretinuta de ansambluri de muzica si datini grecesti, aromane, italiene, germane si turco-tatare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea