De prin lume adunate

#targ #produse traditionale #vintage #handmade

Targuri de Ziua Unirii Mici in Bucuresti

Chiar daca ziua de 24 ianuarie, ziua Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca, nu este libera, poti profita la maxim de weekend. La acest final de saptamana in Bucuresti au loc cateva targuri, atat cu produse traditionale romanesti, cat si cu dulciuri, haine si accesorii moderne. La Muzeul Taranului Roman vei degusta cateva dintre preparatele traditionale romanesti, iar la Sala Radio te vei desfata cu numeroase prajituri, sortimente de ciocolata si specialitati unguresti sau turcesti.
 

Festin romanesc - Unirea-n bucate la Muzeul Taranului Roman
 

La Muzeul National al Taranului Roman, in perioada 21 - 23 ianuarie, are loc sarbatoarea Unirii Mici cu bucate traditionale romanesti. Timp de trei zile, zeci de producatori din Tara Romaneasca si Moldova, cele doua provincii care in 1859 au format Romania, te vor incanta cu arome autentice romanesti.

Vizitatorii vor vedea ce inseamna cu adevarat produse traditionale. La targ vei gasi branzeturi si produse din carne din Modova, prajituri delicioase din Țara Romaneasca, dulceturi si zacusti din cele doua provincii, muraturi din Calarasi si alte delicatese.

Sarbatoarea Micii Uniri este un moment prielnic pentru a demonstra inca o data ca produsele traditionale romanesti exista. Memoria senzoriala a cumparatorilor va fi placut surprinsa de gusturi pe care le vor gasi la adevaratii producatori care au respectat cu sfintenie retetele.

Mancarea buna va fi insotita de muzica adevarata romaneasca. Ion Popa, un artist scolit de Gil Dobrica si Tudor Gheorghe, va sustine mini-concerte in toate cele trei zile ale targului.
 

Bucharest in Art la Margo Lounge
 

Duminica, 23 ianuarie, la Margo Lounge are loc targul Bucharest in Art. La tag vor veni peste 30 de exponanti cu haine si accesorii vintage, handmade si de designer. Pasionatii de shopping vor avea ocazia sa plece acasa cu una dintre cartile daruite de Libraria Triptic. Targul are loc duminica, 23 ianuarie, intre orel 12.00 - 20.00, la Margo Lounge, pe strada Lipscani, numarul 29.
 

Dress to Impress la villa Rodizio
 

In perioada 21 - 23 ianuarie, la villa rodizio are loc targul Dress to impress. Haine vintage, in buline, prezentari de moda, sedinte de machiaj, macarons si sampanie, iata cateva dintre ingredientele targului Dress to Impress. Piese de vestimentatie vintage si handmade, dar si creatii ale catorva designeri debutanti isi dau intalnire in cadrul targului Dress to Impress.

Daca vrei sa afli detalii direct de la specialisti, atunci nu trebuie sa ratezi nicio editie Dress to Impress. Ce se purta candva si ce se poarta acum, croieli, culori, texturi, fiecare element are o poveste de spus. Cu ce sa te imbraci la birou, la o cina sau la un party iti vor spune expozantii de la Dress to Impress, ajutandu-te sa alegi cea mai potrivita tinuta. Sedintele gratuite de machiaj si prezentarile de moda vor completa desfasurarea targului.
 

Choco Fest la Sala Radio
 

Tot in acest weekend are loc la Sala Radio Choco Fest. O alternativa sanatoasa la dulciurile comune de pe piata, Choco Fest este o sarbatoare a gustului dulce. La targ vor veni importatori de ciocolata, produse de patiserie si cofetarie. Tot aici vei gasi si bomboane, produse apicole si prajituri de casa.

La Choco Fest vei gasi delicatese facute din ingrediente naturale si prajituri ca la bunica, alaturi de baclava cu nuca, dar si cu visine si ciocolata. Specialitati unguresti si turcesti, bomboane, pricomigdale, jeleuri, caramele, dar si numeroase sortimentele de miere sunt alte bunatati dulci de la targ. Nu lipsesc nici dulciurile dietetice, pentru cei care ocolesc zaharul.
 

Targ glossy la The ARK
 

Weekend-ul acesta Idelier si The Ark organizeaza primul targ glossy din Romania, o expozitie cu vanzare de creatii unicat realizate de tineri designeri autohtoni. Produsele sunt disponibile la preturi adaptate sezonului de “sales”. Targul se va desfasura intre orele 11.00 si 21.00 la The Ark Lounge. Este construit sub forma unei reviste “live” ale carei rubrici de moda si lifestyle sunt completate de recomandari in muzica, nutritie sau sfaturi psihologice.

Colectii de haine, pantofi, accesorii sau decoratii pot fi gasite la preturi reduse in primul eveniment organizat de Idelier la The Ark. Pe langa stand-urile de creatie, din cuprinsul revistei vor face parte si concerte, pictoriale live, tratamente cosmetice demonstrative, cocktailuri vitaminizante, carti recomandate sau “coltul specialistului” cu recomandarile noilor trenduri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea