De prin lume adunate

#targ #mos nicolae #sarbatori #cadouri #copii

Targuri de Mos Nicolae

Bunatati din toate colturile tarii, jucarii, masti, piese de teatru, cristale si pietre pretioase, acestea sunt doar cateva dintre specialitatile cu care targurile organizate de mos Nicolae ne ademenesc. Aceste targuri reprezinta una dintre solutiile la care putem apela in prag de sarbatori cand nu avem timp si idei.

Targ la MTR de Sfantul Nicolae

Targul de Sfantul Nicolae la Muzeul Taranului Roman are loc in perioada 5, 6 si 7 decembrie, intre orele 10.00 la 18.00.

Peste 170 de mesteri si artisti din toata tara aduc la targul din oras lucruri frumoase din panza, lemn, lut si alte materiale naturale. Jucariile pentru copii si podoabele pentru brad, instrumentele muzicale, tesaturile si impletiturile sunt doar cateva dintre obiectele pe care le veti gasi la targ.

In fiecare zi, cu incepere de la ora 11.00, la Clubul Taranului, are loc spectacolul “Poveste de iarna”, teatru pentru copii cu trupa Paiata. Pretul biletului este de 7,5 lei.

In Casuta lui Mos Nicolae, copiii vor gasi mici cadouri si vor primi cate o foaie din hartie lucrata manual pe care sa scrie o scrisoare lui Mos Craciun. Vor avea loc jocuri cu masti si alte obiceiuri de iarna care se tin in zona Neamtului, prezentate de grupul de colindatori Asa-i datina la noi, venit tocmai din comuna Timisesti.

In Sala Foaier are loc o expozitie culinara cu vanzare: produse traditionale din zonele Maramures, Bistrita-Nasaud, Muntenia: turta dulce, miere, dulceata, tuica etc. In curte se va servi kurtos kalacs proaspat si gustos. La Clubul Taranului se vor oferi gustari si un pahar de vin cald.

Bilete de intrare costa 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru elevi, student si pensionari.

Targul de cristale de Sfantul Nicolae

In perioada 3 - 7 decembrie Muzeul National de Geologie organizeaza expozitia cu vanzare de podoabe, cristale si geme. Vor participa peste 20 de expozanti din intreaga tara si strainatate.

"De Mos Nicolae, vizitatorii vor putea gasi cadouri spectaculoase: bijuterii din pietre semipretioase si pretioase, si minunate obiecte de decor interior : cristale, geode si flori de mina. Avand avantajul frumusetii, unicitatii si preturilor mici oferite de expozanti cu aceasta ocazie, suntem convinsi ca fiecare va descoperi cadouri rare pentru cei dragi”, a declarat Madalina Nailia, organizatorul expozitiei.

Vizitatorii vor avea ocazia sa admire si sa achizitioneze piese unicat, reprezentative pentru regiunile miniere romanesti precum: Baia Mare, Brad, Rosia Montana, Ocna de Fier sau pentru cele mai indepartate colturi ale lumii: Brazilia, Chile, Afganistan, SUA, Canada, India si Australia.

Expozitia este deschisa zilnic, in perioada 3- 7 decembrie 2008 , in intervalul orar 10.00-18.00. Pretul de acces este de 6 lei pentru adulti si 3 lei redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea