De prin lume adunate

#bucuresti #targuri #craciun

Targuri culinare de Craciun in Bucuresti

In apropierea sarbatorilor de Craciun in Bucuresti sunt organizate si cateva targuri de unde poti cumpara preparate traditionale romanesti.

Targ usor la Papa la Soni

Luna decembrie este cea mai indragita luna de peste an, perioada in care avem inimile deschise, pline de bucurie, speranta si bunatate.Si pentru ca este luna cadourilor, cei de la Papa la Soni s-au gandit sa iti usureze cautarile si organizeaza Targul usor la Soni". Asadar, esti invitat duminica sa arunci o privire, sa degusti si sa faci un cadou culinar celor dragi in prag de sarbatori.

Pe mesele de sarbatoare vei gasi carnati personalizati si sarmale personalizate, carnati si carne in untura, pasta de jumari , pastravi afumati, salata de icre, prajituri de casa si placinte, sucuri naturale de sezon, siropuri, tincturi, alifii, gemuri si dulceturi , ciocolata de casa, mirodenii, cafea.

Dintre delicatesele prezente se numara dulceata de ceapa rosie, dulce-acrisoara cu mirodenii, terine de ficat cu firicele de prune uscate, pasta de jumari cu crema de mere si scortisoara, dulceata de gutui cu menta, dulceata de mere cu menta, dulceata de mere cu lavanda, dulceata de mere cu scortisoara.

Targul se desfasoara in perioada 11 - 22 decembrie la Papa la Soni. Bunatatile vor fi expuse in restaurant, in zilele de duminica si in Pravalia lui Soni, casuta dn curtea restaurantului, in celelalte zile ale saptamanii.

Festivalul Sarmalelor si Carnatilor

La Romexpo, in perioada 17 - 23 decembrie, vizitatorii pot descoperi un festival dedicat mancarurilor traditionale romanesti. Festivalul Sarmalelor si Carnatilor este un festival cu profil culinar care invita lumea la gust si desfatare. La targ vei gasi si alte produse traditionale romanesti.

Craciun taranesc la Muzeul Taranului Roman

In perioada 9 - 11 decembrie la Muzeul Taranului Roman vin zeci de producatori cu produse traditionale romanesti. Cosurile si vitrinele vor fi incarcate de bunatati atat de dulce, cat si de post. De la targ vei putea cumpara branzeturi de toate neamurile de la Bran, cas, branzeturi de capra, pastrama, preparate din carne de porc, oaie, gasca, capra, pui, cozonaci deliciosi, din Moldova.

Dintre produse de post la targ vei gasi zacusti de vinete , de ghebe si alte conservaraie de casa de sezon, gemuri si dulceturi bucovinene si maramuresene, muraturi de pepene galben, mere si pere murate, siropuri naturale de muguri de brad. La targ vei gasi si dulciuri de casa, dulceturi si gemuri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea