De prin lume adunate

#targul international gaudeamus # targul de carte gaudeamus #gaudeamus

Targul International Gaudeamus isi deschide portile pe 21 noiembrie. Afla ce noutati te asteapta!

Cea de-a 19-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura va avea loc in perioda 21 - 25 noiembrie in incinta Pavilionului Central Romexpo din Capitala.

Ca in fiecare an, Gaudeamus este locul unde publicul vizitator ia contact cu oferta a peste 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, institutii scolare, agentii literare, agentii de difuzare de carte, librarii, biblioteci, institutii mass-media, centre si institute culturale etc.

Targul este un bun prilej pentru a lua contact in mod direct cu personalitatile straine invitate. Tot aici, au loc discutii intre specialistii din industria cartii, autori, editori, traducatori si ilustratori de carte.


Republica Moldova, invitat de onoare la Gaudeamus 2012


In acest an, Targul Gaudeamus sarbatoreste limba si cultura romana printr-un invitat de seama, Republica Moldova. Vizitatorii vor afla de la scriitorii si oamenii de cultura moldoveni noutatile vietii culturale si editoriale de peste Prut.

Italia va parte de o prezenta consistenta in cadrul targului, in calitate de partener privilegiat. Nume importante ale literaturii italiene actuale, jurnalisti, editori si agenti literari vor fi protagonistii evenimentelor ce se vor desfasura la standul acestei tari.


Noutati la Gaudeamus 2012


Una dintre noutatile cu care vine editia din acest an a targului Gaudeamus este proiectul prin care organizatorii vor sa readuca in atentia viziatorilor editurile disparute in ultimii ani din peisajul editorial autohton, care detin inca un fond de carte comercializabil.

Tot in cadrul Gaudeamus 2012, se va derula expozitia "Istoria imaginara a cartii si a scrisului", o incursiune inedita in lumea cartilor dintr-o persepectiva fotografica. Initiata de Jean Marc Godes in 2011, expozitia a putut fi admirata in cursul acestui an si la Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca si Mamaia. Publicul din Capitala va admira atat fotografiile artistului francez, cat si lucrarile pe aceeasi tema ale altor profesionisti ai imaginii.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea