De prin lume adunate

#sfantul dumitru #festivaluri de film #targ de Sfantul Dumitru #program weekend

Targ de Sfantul Dumitru si festivaluri de film in acest weekend in Bucuresti

Weekendul aduce in Bucuresti cateva evenimente pe care sa nu le ratezi. La festivalul berii vei putea degusta numeroase sortimente de bere germana , iar la targul de la Muzeul Satului poti cumpara produse traditionale romanesti. In weekend au loc si doua festivaluri de film, cu proiectii premiate la festivaluri importante.



Festivalul Berii


Bucurestiul se imbogateste cu un nou festival al berii si o noua berarie germana, cu bere exclusiv germana de la renumitele fabrici Warsteiner si Weihenstephan. Beraria Weihenstephan are o vechime de peste 1 000 de ani si este aflata inca in patrimoniul national al statului german. Aici este locul unde se formeaza berari din intrega lume.

Si pentru ca octombrie este recunoscuta ca luna internationala a berii, Casa Warsteiner ii astepteapta pe toti cei care au ratat Oktoberfest din Munchen, la un festival al berii si gastronomiei germane desfasurat in Bucuresti.

Evenimentul este insotit de muzica germana live, interpretata de orchestra festivalului Karpaten Show, dar si de concerte sustinute de Dan Helciug si Spitalul de Urgenta sau Hara.


Festivalul de film nou cehesc


In perioada 21 - 23 octombrie are loc Festivalul de film nou cehesc. Pe durata festivalului vei avea ocazia sa vizionezi filme cehesti care in ultima vreme au reusit sa adune premii si recunoastere internationala.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 21 octombrie, la ora 19.00, cu debutul in lung metraj al lui Vaclav Kadrnka, "80 Letters".

Pe timpul weekendului sunt programate inca 7 proiectii, printre care se numara "Baba" sau "Nothing against Nothing". Proiectiile vor avea loc in prezenta reprezentantilor filmelor. Pretul unui bilet este de 7 lei.


Salturi cu parasuta la Clinceni


Pana pe 23 octombrie, aerodromul TNT Brothers din Clinceni, judetul Ilfov, este deschis in fiecare zi pentru salturi cu parasuta in tandem sau solo. In cadrul evenimentului salturile cu parasuta pentru amatori, realizate in tandem cu un instructor profesionist, vor fi efectuate de la 4000 m. Un salt cu parasuta costa 650 de lei.


Festivalul Filmului Francez la Cinema Studio


Festivalul Filmului Francez este una din cele mai asteptate intalniri cinematografice de la Bucuresti. Selectia de anul acesta cuprinde printre altele cele mai recente filme ale unor regizori consacrati ca Patrice Leconte sau Andre Techine .

22 de lungmetraje, 9 avanpremiere, 6 filme de la Cannes sunt proiectiile pe care le vei vziona la cea de-a cincisprezecea editie a Festivalului Filmului Francez. Evenimentul aduce in Romania cele mai importante productii cinematografice franceze de anul acesta.

Festivalul se va desfasura intre 21 - 28 octombrie la Cinema Studio din Bucuresti. Pe toata durata festivalului, prima proiectie va avea loc la ora 11.00 si ultima la ora 22.00.


Targul de Sfantul Dumitru la Muzeul Satului


Muzeul National al Satului te asteapta in perioada 21 - 23 octombrie la Targul de Sfantul Dumitru. Ansambluri folclorice, tarafuri si solisti de muzica populara romaneasca si a etniilor conlocuitoare, muzica de fanfara, teatru, expozitie de arta plastica, parada costumelor de inspiratie populara sunt doar cateva dintre evenimentele care te asteapta la targ.

La targ vei gasi produse din gastronomia traditionala, cozonaci, placinte, branzeturi, turta dulce, produse bio, miere, fructe si legume, zacusca sau dulceturi. Mesteri populari veniti din toate zonele tarii vor fi prezenti la targ cu obiecte artizanale. Targul este deschis intre orele 9.00 - 18.00.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea