De prin lume adunate

#global village #comunitate #evenimente culturale #europa

Studentii romani viziteaza 40 de tari intr-o singura zi la Satul Global

Astazi, 16 martie 2009, peste 5000 de tineri romani sunt asteptati in Piata George Enescu din Capitala, in fata Ateneului Roman, pentru a sarbatori Diversitatea Culturala impreuna cu 200 de tineri din 40 de tari ale lumii.
Festivalul Internationalismului organizat de AIESEC in Bucuresti, sub numele de "Sat Global", aduce in acelasi loc, intre orele 12.00-18.00, traditii, obiceiuri, mancaruri specifice si dansuri caracteristice celor 40 de culturi din Europa si America de Nord.
"Conferintele din cele 10 tari in care am fost in ultimii trei ani m-au invatat ca oricat de multe ai crede ca stii despre o tara si poporul ei, nimic nu se compara cu sansa de a le experimenta, direct prin oamenii de acolo. Daca ati fost vreodata la o bucuresti .
Cu ocazia Satului Global, Piata George Enescu din Capitala va fi plina cu standurile fiecarei tari invitate, dintre care nu vor lipsi standul Romaniei si al minoritatilor din Romania, scena si momente artistice alaturi de dansuri traditionale si prezentari de tari.
Printre invitatii care vor oferi un spectacol participantilor se numara: formatiile "Meloritm" si "Arabesque", Ansamblul "Plaiul Romanesc", ansamblul de dansatori Romi "Reteaua Nationala a Tinerilor Romi", formatii de dans din partea Ambasadelor Ungariei si Greciei si multi altii.
Marti, 17 martie, 200 de tineri sunt asteptati sa dezbata la mese rotunde teme de interes privind realitatile vietii de student din cele 40 de culturi impreuna cu cei 200 de internationali, in cadrul evenimentului “World Student Cafe” ce va avea loc la Sala Dalles intre orele 12.00-14.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea