De prin lume adunate

# cursuri street dance #cursuri dans #dans

Street dance, un stil de dans din ce in ce mai popular

Stilul street dance a inceput sa iasa din umbra si sa straluceasca in lumina reflectoarelor, chiar daca la origine acest stil de dans reprezinta cultura underground si este dansat, asa cum ii sugereaza numele, pe strada.

Street dance a ajuns la punctul in care este considerat unul dintre cele mai complexe stiluri de dans ce pot fi practicate intocmai pentru ca s-a dezvoltat intr-un mediu necontrolat, fara reguli stricte si fara ingradiri. La origine, street dance se dansa "dupa ureche", iar dansatorii lasau doar ritmul si imaginatia sa ii ghideze, folosindu-se de cativa pasi de baza, inspiratie si improvizatie. Scolile care ofera astazi lectii de street dance incearca sa nu se indeparteze prea tare de libertatea si originalitatea care caracterizeaza street dance-ul in forma sa cea mai pura.

Street Dance, de pe strazi direct in lumina reflectoarelor

Stilul street dance a crescut in popularitate cu o viteza ametitoare odata ce acest stil de dans a inceput sa atraga atentia prin media si emisiuni de talente. Este imposibil sa nu fi captivat de tehnica, energia si modul in care dansatorii acestui stil par sa simta ritmul la un nivel instinctiv, facand fiecare miscare sa para absolut naturala si lipsita de efort.

Stilul street dance si-a castigat locul in programul oricarei scoala de dans de top intocmai pentru ca exercita o fascinatie pe care putine alte stiluri de dans o au asupra privitorului neavizat. Acest tip de dans face spectatorii sa vrea sa se ridice si sa se alature trupei, chiar daca le lipseste tehnica sau nu au incercat niciodata dansul mai departe de nivelul social.

Termenul de street dance poate face referire la funk, popping si locking, b-boying sau krump. Este de fapt doar o idee care include atat de multe tehnici si stiluri incat este nevoie de un studiu aprofundat al fenomenului pentru a intelege cu adevarat cat de complexa este lumea acestui tip de dans. Street dance-ul s-a dezvoltat rapid pentru ca a fost inca de la inceput un stil de dans bazat puternic pe ideea de competitie continua. Chiar daca in momentul actual trupele de street dance apar in media iar acest stil se predea la cursuri de dans, nu trebuie ignorat faptul ca originalitatea si bogatia acestui stil vine intocmai din originile sale si din traditia de "battle-uri" intre trupele de dans sau dansatorii individuali. Aceste obiceiuri si-au lasat puternic amprenta asupra spiritului dansatorilor de street dance, mereu gata de provocari, mereu in cautarea urmatoarei miscari, mai complicata, mai dificila si mai impresionanta.

De ce sa alegi lectii de street dance

Pentru cei care vor sa intre in lumea dansului dar sunt in egala masura interesati de practicarea unui sport, mentinerea formei fizice si depasirea provocarilor, lectiile de street dance la o scoala de dans de top sunt cele mai indicate.

1. Street dance este un sport in aceeasi masura in care este un dans. Street dance este unul dintre stilurile de dans cu cele mai complexe tehnici care au nevoie de rezistenta fizica, forta si mult exercitiu. A practica street dance este asemanator cu practicarea unui sport de performanta iar satisfactia este pe masura.

2. Street dance ofera libertate de expresie. Instructorii de cursuri de dans care predau street dance subliniaza intotdeauna importanta originilor acestui stil de dans care s-a dezvoltat pe baza inventivitatii si a improvizatiei de aceea acestia isi incurajeaza intotdeauna cursantii sa experimenteze si sa se exprime liber. Mai mult decat un dans, street dance este o stare de spirit.

3. Street dance este un stil de viata. A practica street dance nu este doar un hobby de weekend, acest stil de dans devine rapid un stil de viata care reflecta personalitatea, filozofia si ambitiile fiecarui dansator in parte. In trupele de street dance se formeaza unele dintre cele mai puternice si loiale prietenii care dureaza adesea o viata iar dansatorii de street dance ajung foarte des instructori din dorinta de a influenta urmatoarele generatii si a continua traditia.

4. Street dance este mereu o provocare. Scolile care ofera lectii de street dance nu descurajeaza incepatorii cu miscari extrem de complexe din prima. In principal, street dance-ul incepe de la pasi simplii, pasi bazati pe modul in care fiecare simte la nivel instinctiv ritmul iar apoi acesti pasi sunt combinati pentru a crea rutine de dans. Este un proces care aduce treptat noi provocari mentinand dansatorul mereu motivat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea