De prin lume adunate

#istoria umbrelei #ziua internationala a umbrelei #ziua umbrelei #umbrela

Stiai ca si umbrelele au o zi a lor? Cand a fost inventata prima umbrela

In fiecare an, pe 10 februarie este sarbatorita Ziua Internationala a Umbrelei. Umbrelele au fost concepute initial pentru a ne proteja de intemperiile vremii. De la zilele ploioase, pana la cele insorite, cand tanjesti dupa putina umbra.

 

Desi la inceput au avut doar rol practic, acestea au devenit rapid accesorii ornamentale, nu doar practice.

Primele umbrele au aparatu inaintea erei noastre. Au fost descoperite accesorii asemanatoare umbrelelor in Egiptul Antic, in Mesopotamia si in Grecia Antica. Totodata, oamenii de stiinta au descoperit cea mai veche umbrele in China, aceasta datand din antichitate.

Cu toate acestea, umbrelele s-au transformat dintr-un obiect util in zilele ploioase, intr-un accesoriu in Europe. Britanicii sunt cei care au transformat umbrela intr-un accesoriu national. De la roialitati si pana la cei mai modesti oameni, nu exista casa in care sa nu existe cel putin o umbrela.

In plus, femeile care provin din familii regale, sunt cele care au purtat umbrelele nu doar ca necesitate ci si ca accesorii. Astfel, umbrelele care le protejau de soare au devenit accesorii sic, create cu materiale de cea mai inalta calitate, brodate si decorate cu dantela.

Prin urmare, nu este de mirare ca cel mai vechi magazin destinat umbrelelor a fost deschis in Londra, in 1830. Acesta functioneaza si astazi, si le pune doritorilor la dispozitie o gama larga de umbrele din care pot alege ceea ce li se potriveste. Magazinul se numeste “James Smith & Sons”. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea