De prin lume adunate

#teatru #spectacol #piesa #stefan banica jr

Stefan Banica revine in comedia "Descult in parc"

Comedia “Descult in parc”, in care il regasim pe Stefan Banica atat in calitate de regizor, cat si de interpret al rolului principal, revine in acest inceput de an, pe 25 ianuarie, pe scena Teatrului de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti. Piesa “Descult in parc”, in regia lui Stefan Banica, a avut premiera in 2009 la Bucuresti.

“Descult in parc este o comedie scrisa de Neil Simon , in care spectatorii vor avea ce vedea. Alaturi de George Mihaita, Oana Ioachim , Ileana Cernat si Bogdan Tudor, promitem un spectacol la care veti rade cu lacrimi. As fi foarte fericit daca oamenii ar pleca de la acest spectacol destinsi, bine dispusi si cu pofta de viata", declara Stefan Banica.

Comedia "Descult în parc" infatiseaza eforturile unui cuplu proaspat casatorit de a-si construi viata impreuna si, mai ales, de a-si armoniza personalitatile, ce dau nastere la manifestari si sentimente adeseori contradictorii.

Conflictele nu intarzie sa apara, astfel ca, pe langa marea iubire, apar si micile probleme ale vietii de zi cu zi, condimentate de vecini draguti si binevoitori. Cei doi soti invata cum sa traiasca si sa isi pastreze vie dragostea intr-un apartament foarte mic, situat la ultimul etaj al unui imobil din centrul New York-ului, fara caldura, cu o gaura in luminator.

La toate acestea se adauga prezentele pline de culoare ale excentricului vecin Victor Velasco si ale mamei soacre, Ethel Banks, cu personalitati la fel de diferite ca si cele ale tinerilor casatoriti.

Piesa “Descult in parc” a fost scrisa in 1963 de renumitul dramaturg american Neil Simon, care a obtinut numeroase premii de-a lungul carierei sale, inclusiv premiul Pulitzer .

Piesa s-a jucat mai intai cu mare succes pe Broadway, mai apoi in intreaga lume. In anul 1967 piesa a fost ecranizata intr-o distributie de exceptie, avandu-i in rolurile principale pe Robert Redford si Jane Fonda, scenariul filmului fiind scris de insusi autorul piesei.

In 1968, pentru  "Descult in parc",  Neil Simon este nominalizat la premiile Writer Guild of America pentru cel mai bun scriitor american de comedie.      

Biletele se gasesc la: Teatrul de Opereta “Ion Dacian”, Teatrul Nottara, Teatrul National, Magazinul Muzica, Sala Palatului si on line, pe biletedelatati.ro, bilete.ro si blt.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea