De prin lume adunate

#sonoro #concerte #festival #muzica

Sonoro 2010 la Bucuresti

Luna noiembrie 2010 aduce in prim planul evenimentelor culturale din Romania cea de-a V-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo . Desfasurat in perioada 31 octombrie - 14 noiembrie 2010, programul Festivalului include concerte in locatii emblematice ale Bucurestiului, Clujului si Iasiului. Noua concerte sunt programate la Bucuresti, unul la Iasi si patru la Cluj. Deschiderea va avea loc duminica, 31 octombrie 2010, in "Sala Unirii" a Palatului Cotroceni din Bucuresti.

Mai mult de 30 de artisti vor sustine 14 concerte in 13 spatii special amenajate pentru a reflecta grija pentru detaliu si bucuria de a fi iîmpreuna.

Pentru prima oara in istoria Festivalului, editia din acest an are un titlu. "Un Ballo in maschera" sau "Un bal mascat" este numele ales pentru a reflecta accentele dominante ale programului Festivalului, repertoriul si evenimentele conexe ale acestuia, trimitand catre motivul mastilor, al balului si al carnavalului. In plus, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin si a lui Robert Schumann, creatia muzicala a celor doi compozitori ocupa un loc central in programul Festivalului.

Nota distinctiva a editiei din acest an va putea fi regasita atat in dubla expozitie de fotografie semnata de Hiroshi Watanabe si de Dragos Lumpan, cat si in proiectiile video si de film pe care Festivalul SoNoRo le va oferi publicului. Filmul documentar Chopin reloaded in regia lui Krzysztof Dzieciolowski (Polonia, 2010) va fi prezentat in premiera, in parteneriat cu TIFF - Festivalul International de Film Transilvania.

Printre artistii care vor urca pe scenele festivalului se numara: Diana Ketler, Konstantin Lifschitz, Florian Mitrea (pian), Alina Pogostkina, Corinne Chapelle, Daria Zappa si Alexander Sitkovetsky (vioara), Cristian Nas, Sergey Malov si Razvan Popovici (viola), Julian Arp, David Cohen, Bernhard Naoki Hedenborg si Erich Oskar Hütter (violoncel), Nabil Shehata (contrabas), Juliette Hurel (flaut), Reto Bieri (clarinet), Nicholas Daniels (oboi), Rui Lopes (fagot), Olivier Darbellay (corn), Marcelo Nisinman (bandoneon), Cristian Balea (percutie), Andu Dumitrescu (VJ), Luiza Zan (voce) si Marius Manole (narator).

Concertele vor avea loc n Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar National, Palatul Bragadiru, Ateneul Roman, ARCUB si Muzeul George Enescu (Bucuresti), Biblioteca Mihai Eminescu (Iasi), Biserica Reformata Calvina, Universitatea Babes Bolyai, Turnul Croitorilor si Club Diesel (Cluj).
 

Biletele si abonamentele sunt disponibile prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas si online pe eventim.ro.
 

Program SoNoRo 2010
 

Ouverture: Concert de deschidere
Duminica, 31 octombrie 2010, ora 19:00, Palatul Cotroceni, "Sala Unirii"

Masks by James Ensor
Marti, 2 noiembrie 2010, ora 19:30, Palatul Cercului Militar National, Sala de Marmura a Palatului 

Fantezii vieneze
Miercuri, 3 noiembrie 2010, ora 19:30, Muzeul National de Arta al Romaniei, Sala Auditorium 
 
Happy Birthday Sonoro! 
Vineri , 5 noiembrie 2010, ora 20:00, Palatul Bragadiru

Carnavalul animalelor  
Sambata, 6 noiembrie 2010, ora 19:00, Ateneul Roman

Sonoro Rising Stars, Schumann & Chopin Matinee 
Duminica, 7 noiembrie 2010, ora 11:00, Muzeul National "George Enescu"
            
Sonoro - INTERFERENTE 2010
Marti, 9 noiembrie 2010, ora 19:30, ARCUB

Concertul va fi urmat de filmul documentar Chopin reloaded (Polonia, 2010, regia Krzysztof Dzieciolowski), proiectie in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea