De prin lume adunate

#sibiu #festivalul de teatru #smiley #festivalul interanational de teatru sibiu

Smiley canta la Festivalul International de Teatru de la Sibiu

Peste numai trei zile, Sibiul va respira teatru, odata cu debutul celei de-a XX-a editie a Festivalului International de Teatru (FITS). Cu aceasta ocazie, mai multi artisti si-au anuntat prezenta in fosta Capitala Culturala Europeana. Primul care va urca pe scena va fi Smiley, in concertul de deschidere.


Concerte si focuri de artificii

Mai multi artisti, printre care Smiley, Loredana, Vunk si Suie Paparude, vor sustine o serie de concerte in cadrul FITS, festival ce are loc in perioada 7-16 iunie. Smiley urmeaza sa ii incante vineri seara pe toti cei care vor dori sa participe la concert in piata centrala a orasului. La finalul acestuia, organizatorii au pregatit un foc spectaculos de artificii care va avea loc inainte de miezul noptii.

In a doua seara a festivalului, incepand cu ora 21.30, vor urca pe aceeasi scena baietii de la Suie Paparude.

Seria concertelor din piata centrala se va incheia in 16 iunie, cu show-ul Loredanei, insa organizatorii FITS promit o serie de manifestari culturale menite sa te scoata din casa. Astfel, peste 350 de evenimente culturale vor avea loc in peste 60 de locatii din oras si imprejurimi, la care organizatorii asteapta zilnic un flux de 60.000 de spectatori.


Spectacole-eveniment jucate cu casa inchisa

Dintre zecile de spectacole de teatru prezente la Sibiu, douazeci sunt catalogate drept "spectacole-eveniment".

"Spectacolele incluse in aceasta categorie a spectacolelor-eveniment sunt productii deosebite, evenimente care nu trebuie ratate. Am vrut ca publicul sa stie acest lucru si le-am evidentiat astfel in program", a explicat Adrian Tibu, purtatorul de cuvant al TIFS, citat de Mediafax.

Aceste spectacolele sunt produse de teatre din Romania, Rusia, Franta, Japonia, Marea Britanie, Luxembourg, Coreea de Sud, Mexic, Lituania, Georgia si Polonia, iar pentru trei dintre ele ("Faust", "Un tramvai numit Popescu" si "Woyzeck") biletele s-au epuizat deja.

Anul trecut, festivalul a reunit peste 2.500 de artisti din toata lumea, care au prezentat la Sibiu peste 350 de evenimente, fiind puse in vanzare numai putin de 21 de mii de bilete.

Sursa foto: furios4you.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea