De prin lume adunate

#evenimente #festival film #sighisoara film fest #sighisoara film fest 2012

Sighisoara Film Fest 2012

In perioada 28 iunie - 1 iulie, pentru al partulea an consecutiv, Sighisoara Film Festival isi asteapta publicul amator de filme romanesti la un nou maraton al peliculelor autohtone care, pentru cateva zile, vor transforma Piata Centrala din Sighisoara in cetatea celor mai premiate creatii regizorale si actoricesti.

Prin minunatele povesti in imagini spuse de filme de lung metraj, scurt mertaje si documentare, alaturi de intalniri cu producatori si masteranzii Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale, pentru un weekend prelungit Sighisoara devine centrul filmului.

Urmarind sa isi contureze, prin fiecare an de existenta dedicat productiilor romanesti, o identitate proprie intr-un spatiu special ce pare deja construit pentru un decor cinematografic, Sighisoara Film Festival isi propune o editie care sa uneasca elita culturala intr-o sarbatoare dedicata filmelor noastre care au primit o larga apreciere internationala, ca manifestare a unei importante miscari in arta cinematografica.

Filme romanesti de top la Sighisoara

Sub semnul excelentei la capitolul premii si asteptare din partea publicului, Sighisoara Film Festival ii asteapta pe iubitorii de cinema sa vizioneze productii apreciate. In cadrul festivalului vor fi difuzate productiile "Din dragoste cu cele mai bune intentii", "Crulic, drumul spre dincolo", "Periferic", "Toata lumea din famlia noastra", "Ursul", "Loverboy", "Visul lui Adalbert" si "15 iulie".

In acest an, sectiunea speciala in memoriam va fi inchinata lui Liviu Ciulei si George Constantin, evenimentul urmand sa se desfasoare in prezenta familiilor. Toate productiile vor putea fi vizionate cu intrare libera, in traditia SFF, alaturi de regizorii, producatorii, actori si multe alte personalitati din cinematografia si viata culturala romaneasca.

Sighisoara Film Festival este un eveniment organizat de Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori, devenit alaturi de directorul si fondatorul Adrian Titieni si de intreaga echipa implicata, un motiv de celebrare a cinematografiei romanesti la ea acasa, dupa calatoriile acesteia de apreciere la marile competitii internationale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea