De prin lume adunate

#evenimente #festival #muzica

Se deschide stagiunea de Muzica Veche

Vineri, 12 februarie, de la ora 19:00 in Sala Bizantina a Palatului Cercului Militar National va avea loc concertul de deschidere a Stagiunii de muzica veche . Concertul va cuprinde motetele: Jesu, meine Freude (BWV 227) si Lobet den Herrn, alle Heiden (BWV 230) de Johann Sebastian Bach.

Cele doua motete de J. S. Bach vor fi interpretate de Cvintetul vocal Cantemus si Irina Nastase la clavecin. Evenimentul va beneficia de prezenta unui amfitrion de seama in persoana profesorului Neagu Djuvara. Biletele se pot achizitiona prin reteaua Eventim in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Aflata anul acesta la prima editie, Stagiunea de Muzica muzica veche Bucuresti. Stagiunea acopera un gol in viata culturala a capitalei, fiind special gandita ca o oferta culturala complementara Festivalului. Printre intentiile Stagiunii sunt si acelea de a oferi o scena pentru tinerii muzicieni romani specializati in muzica veche si de a reuni concertele de muzica veche pe care agentia Medieval Praxis le organizeaza de-a lungul anului.

Stagiunea de Muzica Veche Bucuresti reuneste arte interpretative stravechi ale Evului Mediu muzical, atat apusean cat si rasaritean: muzica baroca, renascentista, medievala, gregoriana, bizantina si veche romaneasca. Artistii invitati sa concerteze in cadrul Stagiunii de Muzica Veche Bucuresti sunt specializati in tehnica interpretativa a muzicii vechi intr-o maniera autentica si pe instrumente istorice sau pe replici ale acestor instrumente: lauta, orga, clavecin, viola da gamba, blockflte, oboi baroc, trompeta naturala, flauto traverso etc.

Concertele sunt abordate intr-o maniera aparte avandu-se in vedere atat componenta spectaculara cat si componenta educativa a fiecaruia dintre acestea acordandu-se o atentie deosebita caracteristicilor de stil si de interpretare ale repertoriului specifice epocii de provenienta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea