De prin lume adunate

#scoli de vara #timp liber #evenimente #evenimente bucuresti #scoli de vara copii

Scoli de vara pentru copii

In vacanta de vara copiii din bucuresti au la dispozitie numeroase ateliere si scoli de vara la care pot participa. La aceste ateliere vor invata lucruri interesante, isi vor face prieteni noi si vor petrece vacanta intr-un mod activ.

Ateliere de origami

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" lanseaza un atelier de origami, dedicat copiilor. Atelierul va initia participantii in tehnica plierii hartiei, aparuta in Japonia acum cateva sute de ani, inspirandu-se din structuri zoomorfe intalnite in natura si expuse in cadrul Muzeului "Grigore Antipa". Bunicii si parintii copiilor pot participa si ei la curs.

Programul isi propune dezvoltarea, prin joaca, a atentiei la detalii, imbunatatirea orientarii in spatiu, a gandirii logice, a preciziei, a disciplinei si a comunicarii, cat si dezvoltarea respectului si responsabilitatii fata de natura prin abordarea cu alti ochi a notiunii de "reciclare a hartiei".

Modulele se desfasoara pana pe 31 august, fiecare modul continand 5 ateliere care vor aborda diverse tehnici de impaturire a hartiei. Atelierele dureaza 1 ora si 30 de minute, de luni pana vineri, intre orele 14.30 si 16.00.

Atelierele "Micii Sanitari" la Antipa

Muzeul "Grigore Antipa" gazduieste, in perioada 2-13 iulie, seria de ateliere Micii Sanitari, adresata copiilor intre 8 si 12 ani, in cadrul ofertei educationale de vara. Atelierele isi propun sa ofere copiilor mai multe informatii despre corpul omenesc si sa ii invete cum sa acorde primul ajutor, sa descopere beneficiile aduse de alimentatia sanatoasa si de pastrare a igienei personale si sa le alunge teama de doctor si injectii.

Atelierele sunt structurate ca o incursiune in universul corpului uman si simulari, probe practice inedite si ocazia de a exersa pe o papusa pacient, de a folosi stetoscopul si alte instrumente specifice. Costurile de participare sunt de 250 lei/copil pentru 10 ateliere, iar inscrierile se fac in limita a 14 locuri.

Creaturi si creatii din hartie

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" in parteneriat cu Asociatia de Origami Romania, ADOR, organizeaza programul pentru tineri si adulti "Creaturi si creatii din hartie". Evenimentul cuprinde doua module, structurate in mai multe ateliere creative ce propun un mod constructiv de petrecere al timpului liber, de relaxare si de a cunoaste oameni noi.

Programul "Serile Copiilor"

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" continua activitatile cultural - educationale adresate copiilor si parintilor, deopotriva. in fiecare sambata si duminica, in timpul spectacolelor de la ora 19.00, Teatrul National de Opereta ofera un serviciu special spectatorilor - parinti, care pot veni la teatru insotiti de cei mici.

In timp ce parintii se bucura de una dintre productiile teatrului, cei mici sunt asteptati la studioul pentru copii, unde pot participa la unul din atelierele de creatie "Serile copiilor". Aceste ateliere sunt destinate copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani si sunt concepute pentru a facilita accesul acestora la spectacole, cu scopul de a le stimula creativitatea si fantezia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea