De prin lume adunate

#saptamana japoneza #arta #cultura #civilizatie #ikebana #culinar #go #shodo #japonia

Saptamana Japoneza la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului in colaborare cu Ambasada Japoniei organizeaza in perioada 29 august - 4 septembrie 2009, saptamana japoneza la Muzeul Satului . Evenimentul este organizat cu ocazia sarbatoririi a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre Japonia si Romania.

In cadrul acestui program, vor avea loc: vizionari ale unor imagini despre istoria si civilizatia poporului nipon, expozitii de fotografie, demonstratii de arte martiale, origami si arta culinara.

Vizitatorii mai pot participa si la cursuri gratuite de Go (sport al mintii si joc national al Japoniei), ikebana (arta aranjamentelor florale) sau shodo (arta caligrafiei japoneze).

Nagasaki Kunchi este o expozitie dedicata Festivalului de la Nagasaki si cuprinde fotografii cu secvente din timpul festivalului, o serie de obiecte si costume traditionale, proiectii de film si albume de fotografie.

Afinitate si diplomatie este o expozitie de fotografie dedicata relatiilor diplomatice dintre Romania si Japonia, care prezinta facsimile ale unor documente din Arhivele Diplomatice Romane si imagini ale vizitelor oficiale nipone la Muzeul Satului.

Hanul La Bariera din Muzeul Satului va gazdui pe parcursul intregii saptamani expozitia de gastronomie traditionala japoneza Ajimi Matsuri - Festivalul Gusturilor, unde vizitatorii vor putea degusta diferite preparate culinare.

Pe scena in aer liber vor avea loc spectacole de muzica si dans traditional, demonstratii de arte martiale si o parada de yukata. Vor fi organizate ateliere interactive de ikebana - arta aranjamentelor florale, origami - arta plierii hartiei si shodo - arta caligrafiei japoneze, coordonate de specialisti japonezi. Copiii isi vor putea testa indemanarea in cadrul unui atelier de Paper Craft.

Carte japoneza este o expozitie cu vanzare, unde vor fi prezente lucrari de beletristica, istorie, geografie, ghiduri de conversatie, dictionare, romane grafice si reviste de manga.

Federatia Romana de Go si Asociatia Saijo organizeza cursuri de Go - sport al mintii si joc national al Japoniei, iar Asociatia Japan Culture Shop va sustine cursuri de initiere in cultura, civilizatia si limba japoneza.

Programul festivalului:

Marti - Vineri (1 - 4 septembrie)

  • 9:00 - 17:00 - Nagasaki Kunchi - expozitie in sala Gheorghe Focsa
  • 9:00 -17:00 - Afinitate si diplomatie. Expozitie de fotografie pe Aleea Ciresilor Japonezi
  • 9:00 - 16:00- Ajimi Matsuri - Festivalul Gusturilor. Expozitie de arta culinara cu vanzare. Proiectii documentare despre Japonia - Hanul La Bariera
  • 9:00 -17:00 - Carte Japoneza. Expozitie cu vanzare - gospodaria Bancu
  • 16:00 - 18:00 - Povestea Japoniei. Cursuri de cultura, civilizatie si limba japoneza - Hanul La Bariera

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea