De prin lume adunate

#saptamana de teatru #teatru #premiere #metropolis #act #odeon #green hours

Saptamana de teatru: Sta sa ploua

Luna septembrie si-a facut incet incet simtita prezenta si odata cu primele zile de toamna au aparut timid si cateva piese de teatru. Chiar daca oferta nu este foarte bogata, noi va oferim cinci recomndari de piese cu care sa incepeti stagiunea teatrala.

Creatorul de Teatru la Teatrul ACT

Creatorul de teatru este unul dintre cele mai longevive spectacole din istoria postdecembrista a teatrului romanesc. Aceasta piesa este in viziunea regizorului Alexandru Dabija "o meditatie comic-amara asupra vremurilor pe care le traim". Marcel Iures, interpretandu-l pe actorul Bruscon, compune un portret, dar si un autoportret. In acest sens, regizorul Alexandru Dabija marturisea la data premierei: "Nu cred ca exista un moment mai propice in arta romaneasca pentru a vorbi despre actor si nu cred ca exista un actor mai potrivit pentru a vorbi despre NIMIC decat cel mai ajuns actor roman al momentului".

Din distributie fac parte Marcel Iures, Valeria Seciu, Constantin Draganescu, Afrodita Androne si Vitalie Bantas. Pretul biletelor este de 30 de lei integral si 20 de lei redus pentru elevi, studenti si pensionari. Durata spectacolului este de 2 ore si 10 minute. Spectacolul are loc miercuri, 16 septembrie, de la ora 19.00.

Richard al III-lea se interzice La Teatrul Bulandra

In cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Bucurestiului, Teatrul Bulandra ofera iubitorilor de teatru doua reprezentatii gratuite. Astfel, in datele de 19 si 20 septembrie, la sala Toma Caragiu, de la ora 19:00, vor avea loc reprezentatiile spectacolului Richard al III-lea se interzice de Matei Visniec in regia Catalinei Buzoianu. Din distributie fac parte actori precum Virgil Ogasanu, Anca Sigartau, Valeria Ogasanu , Doru Ana sau Coca Bloos. Invitatiile pentru cele doua spectacole se vor distribui cu o ora inainte de inceperea spectacolului la Sala Toma Caragiu.

Matei Visniec a scris o piesa in "jurul ideii de utopie, ideii de om cazut in capcana axiologica a utopiei. Individul este prins intr-o capcana teribila care este conditia sa existentiala paradoxala: nu poate sa traiasca fara sa nu proiecteze utopii, sa viseze, dar cand incepe sa aplice utopiile se produce oroarea".

Moartea lui Tarelkin la Teatrul Metropolis

Moartea lui Tarelkin este o comedie-gluma in doua parti, cu un prolog si inserturi din Procesul. Pieasa aduce in prim plan o crima care face furori in Rusia tarista a secolului al XIX lea si este o satira la adresa birocratiei si a sistemului politienesc.

Daca ai chef de o comedie acida cu puternice accente parodice, acest spectacol este alegerea potrivita.

Piesa este in regia lui Gelu Colceag si din distributie fac parte actori precum Doru Ana, George Ivascu, Ana Covalciuc sau Chrys Gherasim. Spectacolul are loc miercuri, 16 septembrie, de la ora 19, iar pretul biletelor este de 21, 20 de lei. Durata piesei este de 2 ore.

Pyramus si Thisbe 4 you la Teatrul Odeon

Pyramus si Thisbe 4 you are la baza scena mesterilor din Visul unei nopti de vara de W. Shakespeare. Spectacolul de la Odeon prezinta patru variante inedite ale acesteia. In prima dintre ele, celebrele personaje sunt interpretate exclusiv de actrite, in alta predomina mijloacele multimedia folosite de teatrul contemporan, urmatoarea este o varianta etnica, iar in ultima, tehnicienii din spatele spectacolului, au si ei o varianta proprie pe care o prezinta in fata publicului.

Cele patru scene beneficiaza de patru traduceri si adaptari ale textului lui Shakespeare. Spectacolul este programat in zilele de 19 si 20 septembrie de la ora 19.00, iar intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Sta sa ploua la Green Hours

Sta sa ploua nu are nici o legatura cu prognoza meteo. Green Hours devine pentru o seara o garsoniera pentru trei actrite: Maria Buza, Tania Popa si Antoaneta Cojocaru intr-un balans sensibil intre imaginar si real. Adica intre plata chiriei si vise. Din distributie mai face parte si actorul Marius Manole. "Sta sa ploua e momentul ala suspendat in care urmeaza sa se intample ceva, bun sau rau, nu mai are nici o importanta. E starea de dinainte de...  asta e sta sa ploua", spunea Lia Bugnar.

Spectacolul are loc miercuri, 16 septembrie de la orele 19.00 si 21.00, adica doua reprezentatii consecutive. Durata piesei este de o ora, iar pretul unui bilet este de 15 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea