De prin lume adunate

#bookfest #targuri #lectura #evenimente #targ carte #salonul de carte bookfest

Salonul de carte Bookfest la Timisoara

In perioada 15 - 17 martie, la Timisoara are loc Salonul de Carte Bookfest . Evenimentul se va desfasura la Sala Polivalenta. Vizitatorii targului vor gasi aici o oferta variata de carti, pentru toate gusturile si buzunarele.

O oferta de peste 15.000 de titluri si reduceri substantiale ii asteapta pe vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Timisoara. In lista expozantilor se regasesc atat cele mai importante edituri autohtone, precum Humanitas, Polirom, Cartea Romaneasca, Curtea Veche , Rao sau Art, cat si edituri specializate, precum Editura Universitatii din Bucuresti, Editura Gama sau edituri recent infiintate, cum sunt Ponte sau Blumenthal.

Personalitati de marca la Bookfest

Timp de trei zile, publicul cititor va avea ocazia sa participe la intilniri cu autori de marca sositi special cu acest prilej la Timisoara. Horia-Roman Patapievici, Varujan Vosganian, Radu Paraschivescu, Daniel Daianu , Larry Watts, Daniel Cristea-Enache, sunt doar cativa dintre personalitatile de la care timisorenii pot obtine autografe in spatiul de lansari al salonului de carte.

Pentru vizitatorii Bookfest Timisoara care iubesc in egala masura cartea si filmul, organizatorii au pregatit o oferta generoasa de productii cinematografice care vor putea fi vizionate in incinta salonului de carte. O premiera nationala o reprezinta vizionarea publica a filmului "Jose si Pilar", propunerea Portugaliei la Oscar 2011.

Proiectii de filme la Bookfest

Filmul dedicat primelor sase luni de presedintie ale lui Vaclav Havel, o incursiune fascinanta in ritmurile poloneze ale anilor '80, in muzica si amintirile acelor ani, povestite de oamenii care au initiat curentul rock polonez sau colajul "Cristi & Otto", care reuneste filme realizate de regizorului Cristian Nemescu si sound designerului Andrei Toncu, sunt cateva dintre peliculele care vor putea fi vizionate la Bookfest.

Si copiii se afla in atentia organizatorilor Bookfest Timisoara: in ultima zi a tirgului, timp de doua ore, actrita Ramona Olosz ii va ajuta pe cei mici sa descopere personaje memorabile din carti recent publicate in cadrul Mini Bookfest. Lecturi, face painting , concursuri de desen, urmate de expozitii, jocuri si premii in carti, toate vor avea loc in spatiul de evenimente al salonului de carte.

Expozitia cu tema "Grafica fara computer. Litere. Desen, Relief, Volum" a Atelierului de Grafica din Bucuresti completeaza lista atractiilor Salonului de Carte Bookfest Timisoara. Intrarea este libera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea