De prin lume adunate

#cinema #cinematograf #film

Sali de cinema cu filme europene

Daca ai chef sa vezi filme europene , pe car nu le poti viziona in cinematografele comerciale, poti incerca vechile sali de cinema din Bucuresti. Introduse in europene precum EuroImage sau Europa Cinema, sali precum Europa sau Union s-au reinventat si ii asteapta pe cinefili cu o selectie de filme europene de calitate.

 

Cinema Europa, nostalgia filmului de altadata
 

Cinema Europa, fostul Cinema Miorita, se afla pe alea Mosilor. A fost inclusa in reteaua EuroImage, programul media al Uniunii Europe. Dupa o perioada in care a fost uitata, Sala Europa maieste vizitata de cei care isi doresc sa vada un film altfel, care nu se incadreaza in trendul comercial. La Sala Europa sunt lansate productiile europene de ultima ora si sunt readuse in atentie creatiile unor mari cineasti europeni.

Chiar sala Europa nu este la fel e moderna ca alte cinemtografe si nu dispune de ecrane 3D, are un farmec aparte. Daca iti este dor sa vezi un film asa cum o faceai acum cativa ani, sala Europa este locul ideal. Inca mai poti simti mirosul scaunelor si sa auzi cum se deruleaza banda de film. Vei avea ocazia sa iti alegi si locul pe care il doresti. La Sala Europa vei retrai nostalgia anilor de liceu sau studentie, cand fugeai de la cursuri pentru a vedea un film bun.

Sala Europa se afla pe Calea Mosilor, la numarul 127. Pretul unui bilet este de 6 lei.
 

 


 

 

Sala de Cinema Elvira Popesco a Institutului Francez din Bucuresti, poarta numele celebrei actrite franceze de origine romana. Sala de cinema face parte din reteaua Europa Cinema. In aceasta sala pot fi vizionate, cele mai recente creatii de autori francezi si europeni, majoritatea subtitrate in romana. La aceasta sala de cinema au loc avantpremiere, cine-concerte, creatii cinematografice comentate de cineasti renumiti sau concerte ale unor cunoscuti artisti francezi.

Sala Elvira Popesco gazduieste evenimente cinematografice precum Cine-club Next, Festivalul Anim’est, Festivalul Filmului belgian francofon si multe alte festivaluri de film.

Sala Elvira Popescu se afla pe Bulevardul Dacia, la numarul 77, in curtea Institutului Cultural Francez. Tariful pentru proiectiile de filme este de 7 lei.
 


 

Sala Union a Cinematecii Romane face parte din reteaua Europa Cinemas. Sala de cinema are un aspect modern si dispune de 130 de locuri. Selectia de filme de calitate, face ca aceasta sala de cinema sa fie mai mereu plina. Aici au loc numeroase premiere si festivaluri de film. Aici au vut loc festivaluri precum Anim'est, zilele filmului iranian, festivalul filmului rus si multe altele.

Sala Union se afla pe strada Ion Campineanu, la numarul 21. Pretul unui bilet este de 12 lei.
 

Sala Eurocinema, doar in weekend
 

este un cinema aparte, care functioneaza in regim special, doar in zilele de weekend. Se adreseaza iubitorilor de filme necomerciale. Astfel, cinefilii pot urmarii aici documentare, scurtmetraje sau filme de arta, mai greu de gasit in restul cinematografelor. Cinematograful functioneaza in sala Centrului National de Arta "Tinerimea Romana" si are proiectii in zilele de vineri, sambata si duminica. A fost deschis in cadrul proiectului Cinemobil.

Sala Eurocinema se afla pe strada Gutenberg, la numarul 19, in apropiere de Teatrul Bulandra Izvor. Pretul unui bilet este de 10 lei.
 

la Muzeul Taranului Roman
 

Noul Cinematograf al Regizorului Roman are ca obiectiv prezentarea unei selectii de filme europene de fictiune si documentare. Proiectul va promova tineri regizori romani si europeni si creatiile lor artistice si documentare.

NCRR este un cinematograf de arta, un cinematograf al publicului cultivat, un spatiu al artei cinematografice si al dialogului intelectual si intercultural. Selectia filmelor este realizata de Dumitru Budrala , Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Radu Mihaileanu, Catalin Mitulescu, Cristian Mungiu, Radu Munteanu, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Alexandru Solomon. Fiecare regizor asigura in mod direct si independent programul unei luni de proiectie. La NCRR se organizeaza si intalniri si discutii publice cu autorii filmelor vizionate.

NCRR se afla in incinta Muzeului Taranului Roman. Intrarea se face din strada Monetariei. Pretul unui bilet este de 10 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea