INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

De prin lume adunate

#biserici #hateg #igloo media

S-a lansat Tara bisericilor de piatra, Hateg

“ Hateg . Tara bisericilor de piatra” este un album al unei lumi arhaice, cazute in dizgratie. Cartea tese o arhitectura de monumente religioase vechi, insotite de texte expresive, care laolalta incearca sa ofere o farama din universul original al acestor biserici.

In album sunt prezentate 16 edificiile de cult din piatra, construite intre secolele XIII- XVI. Marea majoritate se afla intr-o stare avansata de degradare. hateg01Madalina Mirea, istoricul de arta care a redactat textele, a explicat faptul ca albumul nu si-a propus nici o clipa sa trateze subiectul din punct de vedere stiintific. Misiunea textului este mai degraba aceea de a spune povesti despre hramul fiecarei biserici, legende si alte istorisiri.

In felul acesta se aduce la viata valoarea arhitecturala, picturala si religioasa a unor piese care depun marturie a memoriei colective, semnaland necesitatea restaurarii unei mari valori patrimoniale. hateg02

Asa cum precizeaza coordonatorul proiectului si directorul Igloo Media , Bruno Andresoiu, zona Hategului a fost aleasa pentru ca este iubita de cei care au lucrat la aceasta carte si pentru ca albumul aduce la lumina multe biserici foarte putin cunoscute de catre public. Albumul poate constitui un instrument pentru turistii care vor sa descopere aceste biserici. hateg03

Lansarea albumului pe 31 ianuarie la Clubul Taranului a fost insotita de o expozitie de fotografie pe panouri de mari dimensiuni. Vizitatorii pot sa vada cateva imagini de interior si de exterior, apartinand bisericilor din album : Criscior, Densus, Gurasada, Halmagiu, Lesnic, Nucsoara, Ostrovul Mare, Pesteana, Prislop, Ribiţa, Roscani, Sanpetru, Santamarie Orlea, Sf. Nicolae Hunedoara, Strei, Strei-Sangeorgiu.

Expozitia va fi deschisa pentru doua saptamani. Albumul “Hateg. Tara bisericilor de piatra” se gaseste in librarii incepand cu data de 1 februarie 2007, la pretul de 70 lei. hateg04

Caseta tehnica Hateg. Tara bisericilor de piatra Ed. Igloo Media, 2008

Coordonator proiect Bruno Andresoiu

Redactare text Madalina Mirea

Fotografii Serban Bonciocat

Fotografii de Dana Roteanu

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea