De prin lume adunate

#restaurante #unde iesim #restaurante unguresti #mancare ungureasca #specific ungurest

Restaurante excelente cu specific unguresc

Ai pofta de o supa de gulas de casa? Ce zici de un piept de pui Valdostana, o varza ungureasca sau o portie de langosi abia scoase din tuci? Bucataria traditionala a vecinilor nostri din nordul tarii este recunoscuta pentru mancarurile deosebit de condimentate, care-ti gadila simturile si iti inabusa papilele gustative. Daca ai pofta de o mancare traditional ungureasca, iata cateva restaurante unde te poti delecta cu astfel de preparate.


Brasov

Restaurant Casa Ungureasca, strada Vasile Alecsandri, nr.24

Casa Ungureasca se lauda ca este singurul restaurant din tara acreditat de catre Comisia Europeana de Supraveghere a Calitatii Gulasului si premiat cu titlul "Gulasul integrarii". Preparatele de aici sunt gatite de un maestru in bucataria ungureasca, cu o experienta dobandita chiar intr-un restaurant din Budapesta. Aici poti incerca o supa de gulas la 12 lei, carnaciori picanti unguresti la 8 lei sau o sticla de vin traditional unguresc, ce porneste de la 33 de lei.


Cluj

Red House, strada Constantin Brancusi, nr. 114

Pe principiul ca tot ce este natural este mai bun si mai gustos, acest restaurant te imbie cu o ciorba ungureasca taraneasca de vita la 10 lei, cu un gulas unguresc cu cartofi la 22 de lei sau un cotlet a la Eszterhazy la 19 lei.


Targu Mures

Restaurant Victoris, strada Brasovului, nr. 2

Din meniul acest restaurant nu lipsesc usturoiul si ardeiul iute, insa preparatul de baza ramane "Gulasul". Asa ca vino si tu aici pentru a incerca mancaruri felurite cu retete originale, ce se pastreaza din bucataria ungureasca.


Baia Mare

Restaurant Budapesta, strada Victoriei, nr. 94

Cu adevarat un local select, acest restaurant ce poarta numele capitalei Ungariei serveste preparate dupa retete originale, avand o cultura culinara transmisa din generatie in generatie. Atmosfera este discreta, iar servirea, spun cei de aici, ireprosabila, preparatele fiind nu numai deosebit de gustoase, ci si prezentate artistic intr-o maniera deosebita. Programul restaurantului este in fiecare zi, intre orele 9.00 si 24.00.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea