De prin lume adunate

#arab #specific #mancare #resturant #unde iesim

Restaurante cu specific arabesc

Merita fie si macar o data sa schimbi sarmalele pe humus sau salatele specific romanesti pe saltele arabesti. De altfel, mancarea de origine araba este recunoscuta la nivel mondial pentru aromele bogate si pentru preparatele gustoase si satioase.

Naser Restaurant

Dintre specialitatile arabesti pe care le propune acest restaurant iti recomandam fate cu carne (un fel de mancare care contine naut, pasta de susan, iaurt, carne tocata rumenita si alte ingrediente si mirodenii specific arabesti ), mutabal (o , cu usturoi si suc de rodii ) sau musabaha (naut cu susan).

De altfel, toate mancarurile servite la Naser ar trebui incercate deoarece acest loc este recunoascut ca fiind unul dintre cele mai bune arabesc din Bucuresti.

De asemenea, nu te astepta sa recunosti vreunul din preparatele arabesti, deoarece acestea nu seamana deloc cu felurile tipic romanesti de mancare, in ciuda faptului ca, uneori, contin ingrediente destul de asemanatoare. De exemplu, salata de verdeturi ( ) sau salata de vinete (babaganoush) au un gust total diferit in comparatie cu salatele romanesti.

La Naser pentru o salata platesti 7 lei, in timp ce preturile la mancaruri variaza intre 14-20 lei. Portiile sunt foarte mari si vin insotite de lipii enorme.

Restaurantul Naser este deschis intre orele 10.30 - 22.30 si il gasesti pe Str. Dumitru Zosima, nr. 86 (vizavi de Piata Domenii).

Restaurant Piccollo Mondo

Nu exista masa fara mana kish zaatar (pite impresionante servite cu cimbru si ulei de masline). De asemenea, iti mai recomandam lahme bajien (o pita umpluta cu carne), sfika (pateuri cu carne), kekab (frigarui de vita) sau labneh ( o pasta cu iaurt parfumata cu diverse arome).

Preturile variaza intre 20 si 30 de lei, depinde de felul de mancare pe care il comanzi. Locul este destul de simpatic si unul dintre primele reasturante specific arabesc deschise in Bucuresti, iar servirea este destul de rapida.

Restaurantul Piccollo Mondo este deschis intre orele 12.00 - 24.00 si il gasesti la adresa Str. Clucerului nr. 19.

Restaurant

Acesta este unul dintre putine locuri unde poti sa degusti bucutaria specific libaneza si araba si sa te si bucuri de o atmosfera placuta. Muzica este de buna , iar fetele de masa, farfuriile, tacamurile, tablourile, corpurile de iluminat etc. sunt la inaltimea unui restaurant "rafinat". Acest aspect este neglijat, de obicei, in celelalte restaurante arabesti, astfel ca va recomandam Four Seasons nu doar pentru mancare, ci si pentru ambianta.

Dintre aperitive iti recomandam salata verde cu crutoane de lipie (mai contine rosii , varza rosie, menta si sos de rodii), humusul sau iaurtul Labneh cu usturoi si menta. De remarcat sunt si frigaruile de kafta (carne tocata de vita si berbecut, cu diferite ingrediente specific arabe) sau aripioarele in sos picant cu orez, sofran, scortisoara etc.

Preturile variaza intre 12 lei si 20 lei.

Gasesti restaurantul Four Seasons pe Str. Vasile Lascar, nr. 81.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea