De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #restaurant cu specific #mancare chinezeasca #restaurant chinezesc

Restaurante chinezesti in Bucuresti

Pachetele de primavara, orez cu urechi de lemn, pui fript cu sos de stridii , rata in cinci culori, banana in caramel sau inghetata prajita sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le poti gusta intr-un restaurant chinezesc. In Bucuresti exista numeroase astfel de restaurante care te vor initia in arta culinara din China. Vei descoperi astfel o bucatarie savuroasa, cu arome si gusturi inedite, care iti vor rasfata papilele gustative.

 

Little Dragon

 

Little Dragon este un restaurant chinezesc deschis recent in cartierul Drumul Taberii din capitala. Restaurantul este dedicat celor pasionati de bucataria chinezeasca si de combinatiile inedite. Cei doi bucatari chinezi iti vor oferi zilnic preparate delicioase. Restaurantul este decorat simplu, minimalist, in combinatii de lemn, piele si fier forjat, iar culorile care predomina sunt rosu si negru. In meniu vei gasi mancaruri chinezesti, pregatite dupa retete originale, unele vechi de sute de ani.

Astfel, la Little Dragon poti incerca supe, gustari reci, preparate din orez, spaghete chinezesti, preparate din carne de pui, vita, porc, oaie, rata, peste si fructe de mare, mancaruri din legume, salate si dulciuri. Preturile practicate in acest restaurant sunt medii spre mici. Astfel, gustarile sunt in jur de 10 lei, supele 11 lei, orezul este 7 lei, preparatele pe baza de carne de pui si porc sunt 18 lei, cele de vita 25 de lei, iar cele de rata sunt 32 de lei, salatele sunt 17 lei, iar deserturile 9-15 lei. Acest restaurant face si livrari la domiciliu , in zonele Drumul Taberei, Crangasi, Militari si Grozavesti. Restaurantul Little Dragon se afla pe Bulevardul Drumul Taberei, la numarul 4, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.410.05.20.

Sursa foto: little-dragon.ro

Casa Dragonului

 

Casa Dragonului este un alt restaurant chinezesc din Bucuresti, pe Calea Dudesti. Aceste restaurant este prietenos, cu o atmosfera relaxata. Restaurantul este potrivit si pentru o cina romantica, intr-unul dintre separeurile sale. Muzica este traditional chineazeasca, iar simturile iti vor fi puse la incercare de savoarea bucatelor preparate de un un bucatar chinez.

In meniu vei gasi preparate reci, preparate din carne de vita, pui, porc, rata, oaie, peste, fructe de mare, preparate pe plita incinsa si in coaja de bambus, diverse mancaruri cu legume, preparate din orez, supe si deserturi. Restaurantul face si livrari la domiciliu si organizeaza diverse evenimente. Restaurantul chinezesc Casa Dragonului se afla pe Calea Dudesti, la numarul 198, iar rezervari de pot face la numarul de telefon 021.320.26.66.

Sursa foto: casa-dragonului.ro

Orasul Interzis

 

Restaurantul Orasul Interzis este unul dintre cele mai luxoase restaurante din capitala, primind chiar si premiul de cel mai bun restaurant chinezesc in 2009. Orasul interzis este si primul restaurant chinezesc de lux din Romania. Restaurantul propune celor care ii trec pragul, un meniu bogat, care acopera specificul tuturor regiunilor din China. Numele restaurantului vine de la Palatul Imperial din China, un spatiu accesibil doar membrilor familiei imperiale, a generalilor de armata, a reprezentantilor aristocratiei, a soldatilor si bineinteles a servitorilor din palat.

Numele simbolizeaza astfel respectul pentru cultura chineza si conceptul de exclusivism. Decorul restaurantului pastreaza trasaturile caracteristice ale culturii chinezesti: apa, focul, piatra, lemnul si pamantul. Restaurantul este format si din separeuri, potrivite pentru o cina intima, dar si din spatii largi, pentru o intalnire alaturi de prieteni sau pentru diverse evenimente. Pe timpul verii, restaurantul isi deschide si terasa

Meniul cuprinde retete specifice din cele patru regiuni ale Chinei: Guangdong, Siquan, Zhejiang si zona de nord. Astfel, in meniu vei gasi retete pe baza de fructe de mare din Guangdong, preparate picante din Siquan sau produse de patiserie si dulciuri din zona de nord a Chinei. Restaurantul Orasul Interzis se afla pe strada Silvestru, la numarul 3, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 031.425.47.48.

Sursa foto: orasul-interzis.ro

Asia

 

Restaurantul Asia este un alt restaruant chinezesc celebru in peisajul culinar al Bucurestiului. Asia este un restaurant elegant si foarte curat, cu un design prietenos, cu multe plante si acvarii cu pesti exotici. La Asia atmosfera este placuta, relaxata, potrivita pentru orice fel de intalniri. Aici gasesti si mese retrase, intime, pentru intalnirile in doi, dar si mese spatioase, cu multe locuri, pentru reuniunile cu multi prieteni.

In meniul de la Asia vei gasi aperitive , preparate pentru vegetarieni, supe, spaghete, preparate din peste si fructe de mare, preparate din carne de pui, porc, oaie, rata, vita, preparate din orez si deserturi. Tot la Asia vei mai gasi si mancaruri de frumusete, adica mancaruri dietetice. Restaurantul Asia se afla pe bulevardul Decebal, la numarul 13 si este deschis zilnic, intre orele 12-24. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.327.34.76. Mai multe despre acest restaurant gasesti aici.

Sursa foto: restaurantasia.ro

Beijing

 

Restaurantul Beijing isi asteapta clientii cu mancaruri traditionale chinezesti, intr-o ambiata placuta, pe acorduri ale muzicii clasice din China. Bucataria chinezeasca are o traditie de peste 5000 de ani si este recunoscuta in lume ca fiind o bucatarie cu arome si esente puternice, iar la restaurantul Beijing vei gasi un meniu diversificat.

In meniu vei gasi gustari reci, aperitive, supe, preparate din carne de pui, rata, porc, vita, oaie, preparate pe placa de fier incinsa, preparate din peste si fructe de mare, preparate vegetariene si deserturi. Printre specialitatile pe care le vei gasi la Beijing se numara vita pe plita incinsa, rata cu trei arome, puiul cu ciuperci, carne de oaie cu praz, peste in sos picant, broccoli cu usturoi sau carne de vita iute si aromata. Restaurantul Beijing se afla pe strada Verdetei, la numarul 11, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.327.11.38.

Sursa foto: beijing-restaurant.ro

Nan Jing

 

Nan Jinng este cel mai vechi restaurant chinezesc din Romania, deschis in 1980, si este situat la parterul Hotelului Minerva din capitala. Aici poti alege felul preferat dintr-un meniu generos, care include diverse sortimente de preparate pe baza de vegetale, pui, rata, porc, vita, peste sau fructe de mare si deserturi.  Restaurantul face si livrari la domiciliu si asigura si mancarea pentru diverse evenimente, mese festive sau receptii. Nan Jing se afla pe strada Gheorghe Manu, la numarul 2, la parterul Hotelului Minerva, din zona Piata Romana - Piata Victoriei, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021. 318.12.85.

Sursa foto: restaurantnanjing.ro

Pekin

 

Restaurantul Pekin este un restaurantul cu specific chinezesc, infiintat in 1992 si este printre primele de la noi cu specific chinezesc. Pekin este un restaurant micut, cu cateva mese, unde ai nevoie de rezervare, daca vrei sa iei masa aici. Restaurantul Pekin este intim, cu o atmosfera tipic chinezeasca, ajutata si de designul interior si desenele de pe pereti, care respecta teme asiatice.

In meniu vei gasi preparate din orez in diverse combinatii cu legume, preparate fara carne pentru vegetarieni, preparate din carne tocata, preparate din carne de pui, rata, porc, vita, oaie, peste si fructe de mare, sosuri si deserturi. Restaurantul este faimos pentru deserturile sale, iar daca ii treci pragul trebuie sa incerci bananele caramel. Restaurantul Pekin se afla pe Calea Victoriei, la numarul 16, in pasajul Villacrosse si este deschis pana la ora 4 dimineata. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0723.233.169.

sursa foto: pekin.ro

Templul Soarelui

 

Restaurantul Templul Soarelui a fost deschis in 1995. Templul Soarelui este o denumire traditionala din Sichuan cu semnificatia de "Casa Cerului", adica locul unde gasim bogatia si fericirea suprema. In Sichuan, aceasta expresie-metafora este atribuita restaurantelor care ofera cele mai bogate sortimente culinare.

La Templul Soarelui vei servi unele dintre cele mai rafinate preparate chinezesti, iar in meniu vei avea de ales din peste 500 de retete. Cei de la restaurant iti recomanda si cateva preparate pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand iei masa la Templul Soarelui. Pachetele de primavara, chiftelute cu susan, supa de porumb, salata chinezeasca, porc pe plita, vita in sos chinezesc, rata in sos chinezesc sau desertul stupi de albine sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei putea gusta la acest restaurant. Restaurante Templul Soarelui vei gasi pe strazile Vasile Lascar, nr 205, Mihai Eminescu, nr 151 si Dimitrie Onciul, nr 17.

Alte restaurante unde poti incerca preparate traditionale chinezesti sunt China Town (Str. Viitorului, nr 98), Dragon House Minion (Str. Amzei, nr 1), Harbin (Str. Paunescu Paltin nr. 12), Hungry Dragon (Bucuresti Mall) si Dynasty (Plaza Mall).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea