De prin lume adunate

#restaurant #restaurante americane #restaurant cu specific #mancare americana

Restaurante americane in Bucuresti

Chiar daca nu este una dintre cele mai sanatoase bucatarii de pe mapamond, bucataria americana merita incercata pentru aromele sale si pentru deserturile nonconformiste. Asadar, daca esti la dieta ar trebui sa stai departe de hamburgerii, inghetata sau cartofii prajiti pe care ii vei gasi in restaurantele americane. Totusi, in aceste restaurante poti gasi si salate si preparate delicioase pe baza de carne care nu vor lasa semne profunde asupra fizicului tau.

 

Ce trebuie sa stii despre bucataria americana

 

Mancarea americana este o sinteaza a aproape tuturor bucatariilor din lume. O astfel de "sinteza" nu poate sa fie decat nesanatoasa si plina de atractii pline de calorii. Atunci cand spunem bucatarie america ne gandim imediat la produsele de tip fast-food si la portii consistente. Bucataria americana nu inseamna insa numai burgeri si cartofi prajiti, ci si preparate rafinate. Ingredientele de baza ale bucatariei americane sunt cerealele, legumele si carnea. Americanii sunt mari consumatori de carne, in special de vita, dar si carne de bivol sau curcan.

 

Ce trebuie sa incerci din bucataria americana

 

Bucataria americana contine cateva preparate care au facut istorie si care au intrat in constiinta si altor popoare. Astfel, hamburgerul este cel mai cunoscut produs american, realizat dintr-o chiftea de carne presata si fripta, servita intre doua felii de paine.

Crab cake este o delicatesa din carne de crab, amestecata cu paine, oua, lapte si ceapa. Fried Chicken este pui prajit in coaja de ou, Buffalo wings sunt aripiore de pui cu sos buffalo, preparat din otet, sos de piper iute, unt sau margarina. Banana split este desertul cel mai cunoscut al americanilor si este realizat dintr-o baana sectionata pe lungime, peste care se adauga inghetata de vanilie, ciocolata , capsuni, sos de ananas, ciocolata, nuci si frisca. Bananas Foster este un desert pe baza de felii de banana, prajite in unt, zahar brun, scortisoara, rom si lichior de banana care se aseaza peste o cupa de inghetata.

 

Unde mancam preparate americane in Bucuresti


Hard Rock Cafe

 

Hard Rock Cafe din Bucuresti este cel mai mare restaurant din Europa al lantului american de renume. Acest restaurant promoveaza stilul "casual dinner" si este un loc primitor, unde toata lumea este binevenita. Meniul de la Hard Rock Cafe este traditional american si contine antreuri, fripturi, paste, salate, burgeri sau deserturi.

Pe langa oferta culinara, restaurantul este si un loc in care au loc frecvent numeroase evenimente muzicale si culturale. De asemena, experienta pranzului sau cinei la Hard Rock Cafe este unica si datorita colectiei impresionante de costume de scena, chitare clasice, postere, tricouri, coperti de albume sau fotografii ale cantaretilor care au facut istorie. Hard Rock Cafe se afla pe Soseaua Kiseleff , la numarul 32, in parcul Herastrau, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.206.62.61.

 

American Beer House

 

Restaurantul American Beer House a fost deschis in 1999 si a venit pe piata din Bucuresti cu preparate traditionale din bucataria americana. In meniu vei gasi gustari reci si calde, supe si ciorbe, preparate din peste, preparate la gratar, salate, pizza si deserturi. Restaurantul cu atmosfera si interior tipic american dispune si de o terasa destul de incapatoare. American Beer House este deschis zilnic, intre orele 11.00 - 24.00, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.444.17.77.

 

Pizza Hut

 

Pizza Hut este genul de restaurant unde vii sa mananci alaturi de familie, prieteni sau persoana iubita. Este un loc in care primeaza mancarea si in special sortimentele de pizza. Atmosfera din acest restaurant este primitoare, linistita, potrivita pentru orice tip de intalnire. Pe langa o varietate larga de pizza, in meniul de la Pizza Hut vei mai gasi si antreuri, salate, paste si deserturi.

Povestea Pizza Hut este una interesanta. La sfarsitul anilor '50, in Wichita traiau fratii Dan si Frank Carney care au deschis o pizzeria, in dorinta de a usura munca mamelor si sotiilor din America. In oraselul in care traiau au inchiriat un local situat in centrul orasului si cu banii primiti de la mama lor, 600 de dolari, fratii Carney isi deschid o pizzeria. Dupa un an de zile, Pizza Hut devine un succes si numeroase alte restaurante de acest gen apar in intreaga America.

 

Ruby Tuesday

 

Ruby Tuesday este un restaurant tipic american. Preparatele sunt tipic americane, iar atmosfera pe masura. In meniul de la Ruby Tuesday vei gasi aperitive, supe si salate, preparate din carne de pui, peste si fructe de mare, fripturi, coaste, burgeri, deserturi si bauturi. Restaurantul Ruby Tuesday se afla pe Bulevardul Decebal la numarul 4, iar rezervari se pot face al numarul de telefon 021.323.78.71. Restaurante Ruby Tuesday mai gasesti si in Bucuresti Mall si Plaza Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea