De prin lume adunate

#teatru #rencontres #passe partout #dan puric #pantomima #dans #spectacol

"Rencontres", un spectacol recomandat de Dan Puric

Joi, 5 februarie 2009, orele 19:30 va invitam la Sala Rapsodia sa vizionati " Rencontres ". O piesa cu un incredibil umor, care dinamiteaza cliseele. Este un spectacol epuizant, cu actori care au o conditie fizica de maratonisti. Iar inteligenta lor si modul in care isi traduc corporal povestile, te iau prin surprindere.

Violeta Totir si Dragos Huluba, intr-un spectacol gandit, montat si jucat chiar de ei, isi trec multiplele personalitati prin cateva momente febrile din istoria filmului. Subit recognoscibile, personajele in alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile povesti de amor din "Casablanca", "Titanic", "Singing in the Rain".

Se spune ca cel mai greu pe scena este sa reprezinti lucrurile cele mai obisnuite din viata, actiunile pe care oamenii le fac aproape inconstient. Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului " RencontreS ".

Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le "joaca", le "mimeaza" si le "danseaza" cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor. Spectacolul emotioneaza prin inocenta si simplitatea limbajului comic al corpurilor care isi vorbesc si se arata publicului cu timiditate, in situatii prin care sentimentele se materializeaza in gest si miscare.

Intalnire emotionata cu publicul

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. "Rencontres" este o "intalnire" cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.

"Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi... un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigura a unui talent intelligent”, declara Dan Puric.

Nu ocoliti acest spectacol chiar daca sala "Rapsodia" nu este un teatru elegant cum sunt suratele sale din Capitala. Aflata in centrul istoric supus acum renovarii, sala va beneficia curand de o modernizare si va apartine definitiv Companiei de Teatru " Passe Partout D.P.", care isi merita un loc in peisajul cultural bucurestean.

Daca vrei sa vezi aceasta piesa, participa la concursul nostru si pe 5 februarie ne vedem la spectacol. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea